Haos la Bruxelles după meciul Belgia – Maroc de la Campionatul Mondial din Qatar. Polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene

Anca Manolica 28.11.2022, 11:15
Haos la Bruxelles după meciul Belgia – Maroc de la Campionatul Mondial din Qatar. Polițiștii au intervenit cu gaze lacrimogene

Înfrângerea șocantă a Belgiei cu 2-0 în fața Marocului la Cupa Mondială din 2022 a dus la izbucnirea unor revolte pe străzile orașelor belgiene și olandeze. Haosul cel mai mare a fost în Bruxelles, acolo unde polițiștii au fost nevoiți să intervină cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă împotriva suporterilor înfocați.

Haos pe străzile din Bruxelles după meciul Belgia – Maroc

Selecționata lui Roberto Martinez a eșuat în ultimul meci din Grupa F la Qatar 2022, iar acest lucru nu a picat deloc bine în țară. Suporterii belgieni au năvălit pe străzi, duminică, 27 noiembrie, provocând un haos de nedescris. Poliția a fost nevoită să folosească tunuri cu apă și gaze lacrimogene pentru a controla și dispersa mulțimea.

Abdelhamid Sabiri și Zakaria Aboukhlal au fost marcatorii golurilor care au adus o victorie fantastică pentru echipa africană pe stadionul Al Thumama. Rezultatul nu a picat însă bine în Belgia, fanii ieșind pe străzile din Bruxelles și provocând multe scene violente. Potrivit informațiilor, poliția a arestat suporteri atât din Bruxelles, cât și din Anvers, în urma actelor de violență.

Au aruncat cu cărămizi și au incendiat o mașină

Imaginile au arătat suporterii aprinzând focuri în mijlocul drumului în capitala belgiană, iar unei mașini roșii i-au fost sparte geamurile înainte de a fi răsturnată. Alte înregistrări video arată cum fanii au aruncat cu artificii și cărămizi spre străzile circulate.

Haos la Bruxelles după meciul Belgia - Maroc
Haos la Bruxelles după meciul Belgia – Maroc

În acest timp, primarul orașului, Philippe Close, a îndemnat oamenii să stea departe de centrul orașului și a emis o declarație fermă pentru a condamna violențele.

„Aceștia nu sunt fani, sunt răzvrătiți. Fanii marocani sunt acolo pentru a sărbători (…) Condamn cu fermitate incidentele care au avut loc în această după-amiază. Poliția a acționat deja cu duritate.

Așadar, îi sfătuiesc pe suporteri să nu vină în centru. Poliția face tot ce poate pentru a menține ordinea publică”, a transmis edilul.

Potrivit mirror.co.uk, se pare că tensiunile dintre suporteri ar fi început înainte de întâlnirea din Qatar, în condițiile în care se estimează că un sfert de milion de locuitori ai țării sunt de origine marocană. Înainte de începerea meciului, au fost aruncate artificii în apropierea gării Bruxelles-Sud, pentru ca scenele să devină din ce în ce mai violente la finalul partidei.

Scene de groază au avut loc și în Olanda

Poliția olandeză a declarat că au izbucnit violențe și în Rotterdam, iar ofițerii au încercat să disperseze un grup de 500 de fani ai fotbalului care au aruncat cu artificii și obiecte de sticlă în poliție. De asemenea, au fost raportate tulburări în Amsterdam și Haga.

Ce urmează pentru Belgia la Campionatul Mondial din Qatar? Ei bine, pentru ca echipa să treacă de faza grupelor și să acceadă în 16-imile de finală ale Cupei Mondiale 2022 are nevoie de un rezultat pozitiv din ultimul meci, cel împotriva Croației. Acum, formația se află pe locul trei în grupa F.

Citește și: CM 2022 Qatar. Programul și orele de start ale meciurilor

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...