Haos în prima zi a stării de alertă! Ce au pățit bucureștenii care au fost prinși fără mască de protecție

Iancu Andreea 15.05.2020, 14:30
Haos în prima zi a stării de alertă! Ce au pățit bucureștenii care au fost prinși fără mască de protecție

Prima zi a stării de alertă a reprezentat pentru mulți o zi normală, în contextul pandemiei. Pe de altă parte, există și cetățeni care nu au înțeles sensul relaxării și au trecut cu vederea noile măsuri impuse de autorități. Astfel, au existat impedimente în asigurarea ordinii în spațiile închise, precum stațiile de metrou.

Cum se defășoară circulația la stațiile de metrou

Instaurarea stării de alertă presupune și respectarea regulilor de distanțare socială, precum și purtarea măștilor de protecție. Aceste măsuri sunt obligatorii o dată cu intrarea în starea de alertă.

Cetățenii sunt controlați la intrarea în stațiile de metrou Sursă foto - Mediafax
Cetățenii sunt controlați la intrarea în stațiile de metrou
Sursă foto – Mediafax

Astfel, conducerea Metrorex a dispus dotarea stațiilor cu dezinfectant la intrare, precum și controale amănunțite.

Intrarea în subteran se face numai cu mască de protecție, păstrând distanța sanitară de doi metri între călători. Fiecare stație dispune de marcaje specifice pentru a ajuta persoanele să se orienteze.

Agenții de securitate au făcut ordine la stațiile de metrou

Ieșirea din starea de urgență a reprezentat o ocazie de întoarcere la birou pentru o serie de bucureșteni. Astfel, la primele ore ale dimineții, autoritățile au fost nevoite să acționeze. Sute de persoane au fost întoarse din drum pentru că nu purtau măști de protecție de către agenții de securitate.

Atenționările autorităților către cetățeni

Data de 15 mai reprezintă prima zi în care putem circula liber fără declarație pe propria răspundere. Totuși, măsura se aplică doar în cazul deplasărilor din interiorul localității. Mulți au înțeles greșit această relaxare și au ignorat măsurile impuse de autorități.

Autoritățile continuă controalele pentru respectarea măsurilor impuse de lege
Autoritățile continuă controalele pentru respectarea măsurilor impuse de lege

Oficialii români trag un semnal de alarmă pentru populație. Este obligatorie purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise. Nerespectarea acestei măsuri atrage după sine sancțiuni drastice. Amenzile date de către autorități pentru cei care nu poartă mască se situează în cuantumul de 500 de lei până la 2500 de lei.

Cetățenii sunt îndrumați să respecte măsurile de împiedicare a răspândirii infecției cu coronavirus și printr-o igienă personală riguroasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...