Hainele pe care nu trebuie să le bagi în mașina de spălat. Româncele fac greșeala destul de des

Ana Anitoiu 21.08.2021, 16:02
Hainele pe care nu trebuie să le bagi în mașina de spălat. Româncele fac greșeala destul de des

Mașina de spălat este indispensabilă, la fel cum sunt și alte electrocasnice esențiale precum frigiderul, plita sau aragazul ori cuptorul, dar ea nu se poate folosi chiar pentru orice tip de țesături. Iată ce haine nu trebuie să speli automat sub nicio formă. Dacă vrei să le faci ca noi, trebuie să dai fuga la o curățătorie sau să faci efortul să le speli de mână.

Articolele din cașmir și dantelă

Atunci când vine vorba despre cașmir, îngrijirea trebuie să fie făcută cu atenție deosebită. Dacă nu este tratat cu cea mai mare grijă, materialul se scămoșează, iar eșarfele, bluzele sau fustele pe care le admiră toată lumea devin de nepurtat.

În mașina de spălat nu au ce căuta nici articolele vestimentare din dantelă. Forța centrifugă le va strica iremediabil. Atunci când simți nevoia să le speli, trebuie să le speli cu atenție, de mână, sau să le duci la o curățătorie unde există soluții și metode speciale pentru ca rezultatul să fie impecabil.

Hainele pe care nu trebuie sa le bagi in masina de spalat
O persoana folosind o masina de spalat

Broderiile și hainele pline de păr de animale

Nici să nu te gândești să pui în mașina de spălat lenjeria intimă făcută din dantelă brodată împreună cu celelalte haine! Aceasta este foarte pretențioasă. Dacă nu vrei să-i strici detaliile în reflief, ai grijă să o așezi în săculeți speciali înainte de a o arunca în cuvă. În cazul în care este vorba despre o bluză sau rochie brodată, mai bine ia calea curățătoriei sau spălatului la mână.

O altă greșeală pe care o fac multe persoane din România te poate obliga la un moment dat să cheltui bani pentru a repara mașina de spălat. Mai exact, dacă pui haine cu păr de animale pe ele în cuvă, te poți aștepta la o scurgere înfundată.

Chiar dacă pisicile, câinii, iepurii sau hamsterii fac parte din familie și nu te deranjează faptul că lasă păr pe haine, mașina de spălat ar putea avea de suferit dacă nu ții cont să cureți înainte articolele vestimentare atinse de animalele de companie. O perie sau o rolă lipicioasă pot fi de mare ajutor.

O altă greșeală pe care ai putea să o regreți după aceea este să pui în mașina de spălat pantofi din piele. Dacă adidașii din material textil pot fi spălați în cuvă fără probleme, nu se poate spune același lucru și despre încălțămintea confecționată din acest material. Aceasta se poate strica. Vezi AICI ce greșeli banale îți strică mașina de spălat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...