Guvernul pregătește pachete cu alimente pentru români, în prag de sărbători. De când vor fi livrate ajutoarele de la stat

Anca Manolica 26.10.2022, 18:46
Guvernul pregătește pachete cu alimente pentru români, în prag de sărbători. De când vor fi livrate ajutoarele de la stat

Vești bune pentru anumite categorii de români. Guvernul pregătește pachete cu alimente, care urmează să fie distribuite înainte de sărbătorile de iarnă, anunță ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloş. Iată cine sunt românii care vor beneficia de acest ajutor de la stat.

Românii vor primi pachete cu alimente, în prag de sărbători

Avem vești bune înaintea sărbătorilor sărbătorilor de iarnă! Ministrul Marcel Boloș a anunțat că, în luna noiembrie, românii vor primi pachete cu ajutoare alimentare, ce conțin 12 tipuri de produse de bază pentru consum. În total, un pachet va conține 24 de kilograme de alimente.

Aproape două milioane de români vor urma să beneficieze de aceste ajutoare de la Guvern, care vor fi împărţite oamenilor începând de la 1 ianuarie. Acestea fac parte dintr-un program lansat din anul 2017. Ele sunt destinate, desigur, celor care au venituri sub venitul minim garantat, adică beneficiarii legii privind ajutorul social.

„Avem peste 1,8 milioane de astfel de pachete pe care noi le distribuim o dată la şase luni și, desigur, odată cu finalizarea programului care va avea loc în luna ianuarie închidem un program ce a avut ca adresabilitate această categorie de beneficiari.

Am încercat ca distribuirea lor să aibă loc în lunile noiembrie și decembrie, pentru ca înainte de sărbători să poată să beneficieze de aceste pachete de produse alimentare”, a transmis ministrul Investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, la Antena 3.

Guvernul pregătește pachete cu alimente pentru români, în prag de sărbători
Guvernul pregătește pachete cu alimente pentru români, în prag de sărbători

Ce conțin pachetele cu alimente

Fiecare pachet care urmează să fie distribuit în luna noiembrie are o greutate de 24 de kilograme și conține următoarele produse alimentare:

  • făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
  • mălai (4 pungi de 1 kg);
  • paste făinoase (2 pungi de 400 g);
  • ulei (4 sticle de 1 l);
  • zahăr (2 pungi de 1 kg);
  • orez (4 pungi de 1 kg);
  • conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
  • conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
  • conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
  • borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
  • gem de fructe (1 borcan de 360 g);
  • gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).

Iar aceasta nu este singura veste bună pe care a transmis-o ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene. Marcel Boloș a făcut un anunț important și în ceea ce privește Voucherele Sociale 2022. Tranșa a patra, în valoare de 250 de lei, ar urma să intre pe carduri mai devreme, pentru ca toți beneficiarii să poată primi banii înainte de sărbătorile de iarnă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...