Guvernul german anulează beneficiile acordate fostului cancelar Gerhard Schröder. „Prietenul lui Putin” primea 400.000 de euro pe an

Mihnea Tălău 30.04.2022, 18:02
Guvernul german anulează beneficiile acordate fostului cancelar Gerhard Schröder. „Prietenul lui Putin” primea 400.000 de euro pe an

Șefii de guvern germani continuă să primească indemnizații generoase pe viață chiar și după ce părăsesc funcția. Acest lucru s-ar putea schimba. Și toate astea s-au pus în mișcare în urma comportamentului fostului cancelar Gerhard Schröder, deși existat critici de mult timp.

Gerhard Schroder este un apropiat al lui Vladimir Putin

Guvernul german ia acum în considerare anularea beneficiilor, inclusiv a spațiilor de birouri, acordate fostului cancelar social-democrat Gerhard Schröder, care este un apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat sâmbătă ministrul de finanțe.

Ministrul federal de finanțe, Christian Lindner, s-a pronunțat în favoarea retragerii ajutorului de stat acordat fostului cancelar Gerhard Schröder, din cauza legăturilor de afaceri pe care acesta le are în continuare cu Rusia.

„Ar trebui să tragem consecințe. Pentru mine nu mai este de conceput ca un birou pentru el să fie asigurat de către contribuabil”, a declarat politicianul FDP pentru ziarele din Funke-Mediengruppe.

„Foștii deținători de funcții de conducere, care aparent stau alături de guverne criminale, nu pot conta pe sprijinul acestui stat”. Fostul cancelar SPD Schröder este criticat și pentru prietenia sa cu președintele rus Vladimir Putin și pentru declarațiile privind războiul din Ucraina.

Contribuabilii îi plătesc lui Schroder 400.000 de euro pe an

În calitate de fost cancelar, el are în continuare dreptul la mai multe birouri în Cameră și la un buget de personal. Un privilegiu, care îi costă pe contribuabili 400.000 de euro pe an.

Curs BNR, vineri, 29 aprilie 2022 – Euro

Se pare că Bundestagul se gândește să tragă consecințe din poziționarea fostului cancelar. Potrivit unui raport al presei, comisia de buget a Bundestagului vrea să discute și despre cheltuielile pentru biroul său din Bundestag în cursul deliberărilor privind bugetul federal pentru 2023. Cotidianul Bild a relatat că postul bugetar pentru biroul lui Schröder din bugetul Cancelariei va fi redus, deoarece a rămas orfan.

Un purtător de cuvânt al grupului parlamentar SPD a declarat pentru ziar: „În prezent, analizăm și revizuim reglementările actuale pentru echipamentul foștilor cancelari federali. Până în prezent, Schröder a avut dreptul la șapte membri ai personalului. Potrivit „Bild”, cheltuielile se ridicau la puțin peste 400.000 de euro pe an. Potrivit raportului, numărul de birouri urmează să fie redus. În prezent, fostul cancelar are la dispoziție șase camere în proprietățile Bundestagului german.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...