Guvernul Cîțu a fost demis de parlamentarii USR, PSD și AUR: ”Avem alegeri anticipate în martie”

Ana Anitoiu 05.10.2021, 15:22
Guvernul Cîțu a fost demis de parlamentarii USR, PSD și AUR: ”Avem alegeri anticipate în martie”

Guvernul Cîțu a fost demis marți de USR, PSD și AUR. Moțiunea de cenzură depusă de social-democrați a fost votată de 281 de parlamentari – un record. Liberalii și cei de la UDMR nu au votat.

Guvernul Cîțu a fost demis. Declarația Președintelui PSD

Nicio moțiune de cenzură din România post-decembristă nu a primit un număr mai mare de voturi decât aceasta.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că vor avea loc alegeri anticipate în luna martie. ”Venim cu un scenariu și avem alegeri anticipate în martie”, a spus politicianul.

”Românii mor carbonizați în spitale. Iohannis ne spune relaxat că statul a eșuat. Statul a eșuat pentru că românii au ajuns să se teamă de lucrurile care trebuie să îi salveze. Românilor le este frică să mai meargă la spital. Voi ați eșuat. Tu, Florin Cîțu, ai eșuat «big time». România eșuată e singurul proiect politic care va rămâne în urma PNL”

Domnule premier, ce ați făcut toată vara? Nimic. V-ați luptat cu Orban pe funcții fără să vă ocupați de pandemie. Ați inaugurat valul patru cu congresul vostru penibil, iar acum mai aveți tupeul să ne cereți responsabilitate și să băgați noi restricții. Ați distrus campania de vaccinare. Testarea de ce ați scos-o?

88% din pacienții bolnavi de cancer au murit în mai puțin de un an. Vă pasă? România moare de foame la propriu. Oamenii nu au nevoie de supereroi, ci de salarii și pensii decente, de școli și spitale, de căldură și apă caldă. Oamenii au nevoie de respect. Oamenii s-au săturat de voi”, a fost o parte din declarația lui Marcel Ciolacu înainte de a fi votată moțiunea.

Guvernul Citu a fost demis de parlamentarii USR, PSD si AUR
Florin Citu

Florin Cîțu: ”Astăzi a murit moralitatea”

De cealaltă parte, Florin Cîțu a declarat că astăzi a murit moralitatea și că moțiunea de cenzură depusă de PSD, ce reprezintă ”cel mai mare inamic”, este susținută și votată de USR. Premierul le-a transmis românilor că au fost trădați de ”așa-zișii reformiști”, deoarece aceștia s-au aluat cu PSD și ”extremiștii”.

Premierul demis a spus că politicienii USR s-au aliat cu PSD și AUR într-o moțiune a ”frustrării”, a ”absurdului”, doar pentru a-l înlătura pe singurul om care i-a pus la treabă și nu le-a permis să se joace cu viețile românilor. Florin Cîțu i-a acuzat că se joacă ”alba-neagra” cu guvernarea.

”Cheia pentru rezolvarea crizei politice este la USR. Dar preferă să lase România fără guvern în plină criză sanitară. Responsabilitatea pentru tot ceea ce urmează este la USR. Prin votul de astăzi USR recunoaște că a avut miniștri incompetenți în ministerele pe care le-a ocupat. Nu mai au ce căuta la guvernare.

Și-au bătut joc de sistemul de sănătate. Au avut bani și nu au pregătit valul patru. Au lăsat ministerul sănătății fără ministru în plină criză. Un gest criminal. Ați arătat lașitate și iresponsabilitate. În timp ce spitalele nu erau pregătite de valul patru, USR se gândea cum să facă o agenție cu mii de euro salarii pe lună”, a spus el. Vezi AICI ce gafă de proporții a făcut Florin Cîțu în Parlament, înainte de a fi votată moțiunea!

Urmăriți Impact.ro și pe