Guvernul a pierdut controlul asupra pandemiei cu Covid-19. Unde s-a întâmplat asta: „Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa”

Stan Filon / 19.10.2020, 16:32
Guvernul a pierdut controlul asupra pandemiei cu Covid-19. Unde s-a întâmplat asta: „Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa”

Ministrul Sănătății din Belgia, Frank Vandenbroucke, a transmis un mesaj disperat! Acesta a recunoscut că Guvernul a pierdut controlul asupra infecției de coronavirus și se așteaptă la un adevărat tsunami de noi cazuri de infectări. Reprezentantul Executivului spune că în curând nu se vor mai putea trata alte boli non-covid!

Ministrul Sănătății din Belgia spune că Guvernul a pierdut controlul în pandemia de coronavirus

Belgia se confruntă deja cu valul doi al pandemiei de coronavirus și situația este din ce în ce mai diperată, după cum a recunoscut chiar ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke. Acesta a declarat că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei și a atras atenția că belgienii trebuie să-și schimbe radical comportamentul, potrivit The Guardian.

Tot oficialul belgian recunoaște că situația din Belgia este ”cea mai gravă și cea mai periculoasă din toată Europa”. ”Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa. Ne apropiem de un tsunami (n.r. de cazuri), pe care nu-l vom mai putea controla. Astăzi, situația este sub control, dar cu multe dificultăți și stres. Dacă va continua să crească (n.r. bilanțul îmbolnăvirilor), numărul spitalizărilor va fi atat de mare, încât nu vom mai reuși să tratăm alte afecțiuni non-COVID. Guvernul are un mesaj clar către cetățeni: protejează-te și protejează-i pe cei dragi”, a spus ministrul Sănătății.

Ministrul Sanatatii din Belgia spune ca Guvernul a pierdut controlul in pandemia de coronavirus
Ministrul Sanatatii din Belgia spune ca Guvernul a pierdut controlul in pandemia de coronavirus

”Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa”

Marți, Belgia a stabilit un record de peste 12.000 de infectări cu noul coronavirus într-o singură zi, aceasta fiind cea mai mare cifră raportată de la începutul epidemiei pe teritoriul țării respective, a anunţat agenţia de presă belgiană Belga. Peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, o ţară ce are o populaţie de 11,5 milioane de locuitori.

Guvernul belgian a ordonat vineri închiderea tuturor barurilor, cafenelelor şi restaurantelor şi a impus izolarea populaţiei la domiciliu între miezul nopţii şi ora 05:00. Telemunca a devenit obligatorie pentru companiile belgiene al căror obiect de activitate permite această posibilitate. Noile restricţii au intrat în vigoare de luni.

Situația s-a deteriorat rapid în belgia unde cazurile de noi infectări au crescut cu 80%, față de săptămâna trecută! Belgia a înregistrat peste 7.800 de infecţii zilnice în perioada 9-15 octombrie, în comparaţie cu o medie zilnică de aproape 4.400 de cazuri săptămâna precedentă, scrie Agerpres.

Cazurile sunt din ce în ce mai grave, iar peste 250 de oameni au fost spitalizaţi în fiecare zi a săptămânii trecute, iar sistemul naţional de sănătate a ajuns la limitele capacităţii sale de primire şi de funcţionare. Ministrul Sănătății spune că în curând nu vor mai putea fi tratate și alte afecțiuni în spitalele din Belgia.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI