Greva din educație nu se oprește. Sindicaliștii au refuzat oferta Guvernului

Badea Violeta 25.05.2023, 14:14
Greva din educație nu se oprește. Sindicaliștii au refuzat oferta Guvernului

Joi, 25 mai, este a patra zi de grevă din educație. Astăzi, însă, profesorii au decis să-și exprime nemulțumirile în stradă. Circa 5.000 de cadre didactice s-au adunat în fața Guvernului, apoi au plecat în marş spre Palatul Parlamentului. Totuși, oferta mult aşteptată întârzie să apară. Sindinaliștii au refuzat încă o propunere făcută de reprezentanții Executivului!

Greva profesorilor s-a mutat în stradă. Negocierile, însă, au eşuat din nou

Angajații din Educaţie au ieșit joi, 25 mai, în stradă. Aproximativ 5.000 s-au adunat în Piaţa Victoriei și și-au strigat nemulțumirile, după care s-au îndreptat spre Parlament.

Astfel, e mai mult decât clar că oferta de aseară propusă de reprezentanţii Guvernului nu a fost deloc pe placul cadrelor didactice. Mai mult, liderii de sindicat spun că aceasta chiar i-a făcut pe unii profesori să iasă în stradă, cu toate că în zilele anterioare s-au prezentat la datorie, în ciuda grevei generale.

„Am hotărât să dăm un răspuns Guvernului la oferta înaintată aseară. Chiar astăzi, miile de colegi veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât acestei oferte”, a declarat unul dintre liderii sindicaliştilor reuniţi în Piaţa Victoriei, reprezentant al Federaţiei „Spiru Haret”.

Guvernul a propus pentru luna iunie 1.000 de lei, sumă ce ar urma să intre pe un card emis după modelul cardurilor pentru energie, pentru profesori, și 1.500 în octombrie, iar pentru personalul nedidactic, câte 500 de lei.

Profesorii nici nu au vrut să audă de așa ceva și au anunțat că greva generală va continua. „Este o grevă pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect”, a mai precizat liderul sindical.

Citește și După profesori și angajații CFR amenință cu greva. Lider sindical: „Nu putem guverna așa, să îi flămânzim pe cetățeni” EXCLUSIV!

Greva profesorilor, ziua 4
Greva profesorilor, ziua 4

Cât va mai continua greva generală?

Ei bine, momentan nu se știe răspunsul la această întrebare. Cert este că profesorii au anunțat că nu vor reveni la catedre până când Guvernul nu va veni cu o ofertă mai bună.

Cadrele didactice cer salarii mai mari, dar și bani care să fie investiți în sistemul educațional. La mitingul de astăzi, 25 mai, participă profesori din toate colțurile țării.

Protestul va dura până la orele după-amiezii. A existat și un incident. Unei femei de 54 de ani i s-a făcut rău din cauza căldurii și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Citește și Când se vor recupera orele pierdute dacă greva profesorilor ține câteva săptămâni. Coșmar pentru elevi!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...