Greşeala unor români care au aruncat gunoi pe domeniul public. Poliţiştii i-au găsit imediat. Detaliul care i-a dat de gol

Badea Violeta 01.04.2022, 10:46
Greşeala unor români care au aruncat gunoi pe domeniul public. Poliţiştii i-au găsit imediat. Detaliul care i-a dat de gol

Potrivit legii din România, cei care aruncă gunoiul în alte locuri decât cele autorizate în acest sens sunt amendați de autorități. Cu toate astea, mulți cetățeni nu țin cont de nimic și continuă să abandoneze deșeul la întâmplare. Este și cazul unei familii din Craiova, care a fost sancționată de Poliția Locală. Cum au reușit polițiștii să-i depisteze pe membrii familiei? Nu, nu au fost identificați cu ajutorul camerelor de supraveghere. Iată greșeala care i-a costat scump!

Cum au fost identificați membrii unei familii care au aruncat gunoiul pe domeniul public

De-a lungul timpului, amenzile pentru cei care abandonează deșeurile în locuri nepermise au tot crescut. Cu toate astea, oamenilor pare să nu le pese de lege, iar acest lucru poate fi constatat de oricine face o plimbare prin orașele, satele și natura din țara noastră. Aproape la orice pas se pot observa cu ochiul liber gunoi menajer, peturi de plastic sau resturi provenite din construcţii.

De sancțiuni nu le-a păsat nici unor membrii ai unei familii din Craiova. Fără să se gândească la consecințe, aceștia au abandonat deșeul pe domeniul public, dar spre ghinionul lor autoritățile au reușit să-i depisteze. Polițiștii au reușit să-i identifice chiar în baza fotografiilor din vacanță, aruncate la gunoi.

Mai mult decât atât, pe lângă poze, polițiștii au găsit și documentațiile de urbanism și autorizațiile de construire a propriilor imobile, în format original. În urma acestor probe concludente, autoritățile au reușit să dea rapid de urma autorilor. Craiovenii s-au ales cu amenzi în valoare de 20.000 lei.

„În graba de a arunca gunoaie pe domeniul public, mai exact pe strada Arad, au aruncat și fotografii din vacanțe, precum și documentațiile de urbanism și autorizațiile de construire a propriilor imobile, în original.

Polițiștii locali au procedat la identificarea persoanelor respective și au aplicat amenzi în cuantum de 20.000 lei. De asemenea, vor fi întocmite documentele necesare pentru ca cetățenii respectivi să suporte și cheltuielile de curățare și transport al gunoaielor de către operatorul de salubritate”, transmite Poliţia Locală Craiova, potrivit reporter24.info.

Gunoi gasit de politistii din Craiova
Gunoi gasit de politistii din Craiova

Amendă de 1.000 de lei pentru un bărbat care a lăsat gunoiul lângă pubelă

Un alt caz s-a înregistrat în Târgu Mureș. La mijlocul lunii trecute, polițiștii locali au surprins un bărbat, ce depozita lângă pubela de gunoi o grămadă de deșeuri.

Toate acestea proveneau din pivnița apartamentului, unde făcuse curățenie. Pentru că a sfidat normele legale în vigoare, autorul s-a ales cu o amendă în valoare de 1.000 de lei. Poliția din Târgu Mureș a făcut, din nou, apel către cetățeni să nu mai arunce gunoiul în spații nepermise.

Urmăriți Impact.ro și pe