Greșeala pe care o faci de fiecare dată când încarci telefonul în mașină. Îți poate strica dispozitivul

Badea Violeta 19.07.2022, 16:07
Greșeala pe care o faci de fiecare dată când încarci telefonul în mașină. Îți poate strica dispozitivul

Fie că te îndrepți către o destinație de vacanță însorită, fie că mergi la muncă și ești blocat în trafic, o baterie descărcată a telefonului poate strica ziua unui șofer plictisit. Cu singuranță, primul lucru la care te gândești este să-ți conectezi telefonul la portul USB al mașinii. Însă, experții susțin că acest lucru reprezintă, de fapt, o mare greșeală. Iată de ce această practică îți poate deteriora smartphone-ul!

De ce nu este bine să încarci telefonul în maşină

Multe persoane obișnuiesc ca din când în când, dacă nu chiar zi de zi, să-și încarce bateria telefonului în mașină. Deși poate părea o idee bună să-ți conectezi smartphone-ul la portul USB al autoturismului, de fapt, încărcarea acestuia în acest mod reprezintă o mare greșeală, susțin specialiștii în tehnologie.

Potrivit acestora, acest gest îți poate deteriora telefonul, deoarece portul USB al autoturismului furnizează mai puțină energie electrică decât este necesar să încarci aparatul. Prin urmare, smartphone-ul s-ar putea bloca în timp ce îți încarci bateria sau s-ar putea să nu se încarce deloc.

Atunci când pui telefonul la încărcat în mașină observi că nivelul bateriei crește extrem încet, asta fiindcă telefonul folosește mai multă putere decât poate oferi încărcătorul autoturismului.

Conform specialiștilor, majoritatea porturilor USB din mașini oferă doar 0,5 amperi, o forță de alimentare foarte mică, care poate începe să afecteze performanța dispozitivelor.

De asemenea, un alt pericol pentru telefon poate fi reprezentat și de faptul că adaptorul nu funcționează cum trebuie sau nu este fabricat de producătorul autoturismului.

„Cu toate acestea, dacă adaptorul nu funcționează bine sau dacă nu este făcut de către producătorul mașinii, poate trimite prea multă putere în telefon și astfel există riscul să-l avarieze.

De cele mai multe ori nu realizezi imediat dacă au fost avarii, pentru că bateria este cea afectată în primă instanță, diminuând starea de sănătate a bateriei.”, a declarat un specialist, potrivit spynews.ro.

De ce nu ar trebui sa-ti incarci telefonul in masina
De ce nu ar trebui sa-ti incarci telefonul in masina

Sfaturi utile de la specialiști pentru încarcarea telefonului

Potrivit specialiștilor, smartphone-ul ar trebui încărcat în autoturism doar cu încărcătorul de mașină oficial al producătorului telefonului. În caz contrar, portul de încărcare al dispozitivului sau placa de bază a acestuia s-ar putea deteriora.

„În cel mai rău caz ar putea deteriora portul de încărcare al telefonului sau placa de bază în sine, o piesă foarte scumpă. O regulă generală bună este să utilizezi întotdeauna încărcătorul de mașină oficial al producătorului telefonului, pentru a asigura cea mai înaltă calitate și o reglare adecvată a puterii”, a precizat expertul.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...