Greșeala pe care o fac mulți români atunci când fac grătar. Poate schimba cu totul gustul preparatelor

Badea Violeta 02.09.2021, 13:41
Greșeala pe care o fac mulți români atunci când fac grătar. Poate schimba cu totul gustul preparatelor

Românii sunt mari amatori de grătare încinse, asta o știm cu toții. Puțini sunt cei care cunosc însă secretele unui grătar perfect. E adevărat că în teorie pare simplu, dar în realitate există câțiva pașii care ar trebui urmați pentru a ajunge să obții o friptură delicioasă. Iată un truc care poate schimba cu totul gustul preparatelor!

Secretele unui grătar perfect

Înainte de a face un grătar reușit trebuie să știi câteva reguli de bază care te vor ajuta să te bucuri de gustul unic al unei frupturi savuroase. În primul rând trebuie să știi că nu este indicat să prepari carnea rece. Aceasta trebuie să fie adusă la temperatura camerei înainte de a o așeza pe grătar. Dacă nu se ia în considerare acest lucru, carnea se poate arde la exterior și poate rămâne crudă la interior.

Un alt pas important este acela de a încinge foarte bine grătarul înainte de a așeza carnea pe el. Astfel, friptura va avea un gust și un aspect desăvârșit. De asemenea, acest truc  ajută și în cazul în care grătarul nu este foarte curat. O altă etapă este aceea de a tăia carnea cât mai subțire, deoarece așa se va pătrunde mai rapid.

Marii bucătari spun că grosimea ideală este de aproximativ un centimetru. După ce ai așezat bucata de carne pe grătar trebuie să ai răbdare, fără să o întorci de pe o parte pe alta într-un timp foarte scurt. De asemenea, aceasta nu trebuie presată pe grătar, fiindcă își va pierde tot sucul.

Secretele unui gratar perfect
Secretele unui gratar perfect

Se îndepărtează excesul de grăsime

Nu este recomandată pentru grătar carnea grasă, fiindcă grăsimea se va scurge pe cărbuni și totul se va afuma. Dacă bucata de carne prezintă foarte multă grăsime, aceasta trebuie îndepărtată înainte de a fi pusă pe grătar. Un alt rol important îl joacă și igiena alimentară. Toate ustensilele folosite trebuie să fie curate.

Un alt truc pe care-l poți pune în practică este acela de a unge grătarul cu ceapă sau usturoi. În acest fel vei da un plus de aromă fripturii. Și dacă nu știai până acum, tipuri de carne care urmează să fie puse pe grătar nu se așează la întâmplare, ci trebuie să existe o ordine: porc, pui, mici, legume. Foarte important! Grătarul trebuie supravegheat pentru a nu rămâne carbonizat.În plus, acesta trebuie curățat după fiecare folosire.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...