Greșeala pe care nu trebuie să o faci pe autostradă în România. Amenda este de 2.900 de lei

Nicu Stan 28.02.2022, 18:00
Greșeala pe care nu trebuie să o faci pe autostradă în România. Amenda este de 2.900 de lei

Greșeala pe care nu trebuie să o faci pe autostradă în România. Amenda este de 2.900 de lei. Duminică au intrat în vigoare noile modificări ale Codului Rutier care aduc amenzi mai mari pentru mai multe abateri de la legislaţia rutieră, dar şi sancţiuni pentru comportamentul agresiv în conducerea vehiculelor pe drumurile publice.

Care este greșeala din trafic care îți aduce 2900 de lei amendă. Legea a intrat în vigoare duminică, 27 februarie

Potrivit Ordonanţei de Urgenţă stabilită de Guvern, şoferii agresivi în trafic, pot fi caracterizaţi cei care schimbă benzile de mai multe ori, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens, dar şi cei care întorc mașina prin folosirea frânei de mână sau care circulă „la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, de natură a intimida conducătorul acestuia”.

Aceştia, dar şi ceilalți șoferi care claxonează sau dau semnale cu farurile în mod abuziv, cei care fac drifturi, dar şi motocicliştii care merg pe o singură roată riscă amenzi între 580 de lei şi 725 de lei precum şi aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării permisului auto pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe sanctiuni au intrat in vigoare de duminica pentru soferii agresivi
Mai multe sanctiuni au intrat in vigoare de duminica pentru soferii agresivi

Ce greșeli vor mai fi pedepsite, conform Ordonanţei de Urgenţă stabilită de Guvern

De asemenea, vor fi sancţionaţi şi șoferii cei care încălcă regulile de circulaţie pe autostradă. Spre exemplu şoferii care circulă nejustificat pe banda de urgenţă vor fi amendaţi cu până la 2.900 de lei.

În plus, a fost introdusă şi sancţiunea complementară a suspendării permisului de conducere pentru o perioadă de 120 de zile pentru „executarea pe autostradă a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, de a circula sau de a traversa de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile, de a circula în sens contrar direcţiei de mers pe calea unidirecţională”.

Ce se întâmplă cu șoferul care depășește viteza legală cu 70 de kilometri la oră

De asemenea, conform Ordonanţei de Urgenţă stabilită de Guvern s-a majorat şi sancţiunea contravenţională complementară de suspendare a permisului de conducere de la 90 de zile la 120 de zile pentru nerespectarea regulilor la trecerea la nivel cu calea ferată.

La fel va fi pedepsită și depăşirea neregulamentară, precum şi pentru depăşirea vitezei legale cu mai mult de 70 de kilometri la oră. Aceste măsuri, precum și multe altele, sunt în vigoare de duminică, 27 februarie.

Urmăriți Impact.ro și pe