Greşeala majoră pe care o faci când fierbi cartofii. Ce trebuie să pui în apă ca să iasă gustoşi

Ana Anitoiu 05.12.2021, 11:50
Greşeala majoră pe care o faci când fierbi cartofii. Ce trebuie să pui în apă ca să iasă gustoşi

Cei mai mulți oameni fac o greșeală majoră atunci când fierbi cartofii. Un ingredient ar trebui să fie nelipsit din apa lor, pentru ca aceștia să iasă gustoși. Alte erori ce sunt făcute de majoritatea celor care gătesc aceste legume pot cauza un adevărat fiasco în bucătărie și este bine să fie evitate.

Greșeli populare în fierberea cartofilor

Fierberea cartofilor este considerată extrem de simplă de cei mai mulți oameni, dar sunt puțini cei care fac acest lucru corect. Una dintre cele mai populare greșeli este punerea cartofilor în apă rece în loc de apă clocotită. Este recomandat ca înainte de a te apuca să-i cureți, să pui o oală cu apă pe foc. În acest fel, vei scurta considerabil timpul de gătire și vei simți o diferență de textură.

O altă greșeală foarte populară este fierberea cartofilor într-o oală mică. Ca să se gătească bine și uniform, este recomandată o oală suficient de mare încât căldura să se poată distribui bine.

Greseala majora pe care o faci cand fierbi cartofii. Ce trebuie sa pui in apa
Cartofi

Alte erori în fierberea cartofilor

O altă greșeală este fierberea cartofilor întregi. Deși cei mici pot fi gătiți în acest fel, cei de dimensiuni normale trebuie să fie tăiați în bucăți de dimensiuni cât de cât egale înainte de a fi puși în apă. Altfel, se pot fierbe neuniform.

De asemenea, înainte de a fi în puși în apa pentru fiert, cartofii gătiți în coajă ar trebui să fie crestați pe jumătate, formând o cruce. În acest fel, se vor decoji mult mai ușor.

Ce trebuie să pui în apa cartofilor ca să iasă gustoşi

Ca să iasă cu adevărat gustoși, trebuie să pui în apa cartofilor sare. Ordinea ingredientelor ce ajung în oala de pe aragaz trebuie să fie următoarea: apa, sarea și abia apoi cartofii. Vezi și trucul pentru cel mai bun piure de cartofi, dezvăluit de un chef!

Atenție! Nu orice cartof poate fi consumat. Unii dintre ei pot fi toxici sau pot deveni toxici în locul în care i-ai depozitat. Este vorba despre cei care încep să se înverzească. Aceștia conțin o substanță toxică numită solanină și trebuie să fie aruncați.

Pe de altă parte, cartofii ușor încolțiți pot fi consumați, dar nu în coajă. Este recomandat ca aceștia să fie curățați bine, astfel încât zonele încolțite să fie îndepărtate. Însă, atunci când, după încolțire, cartofii încep să se înmoaie, este de preferat să nu îi mai consumi și să îi arunci. Vezi și greșelile pe care le fac românii atunci când gătesc cartofi copți!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...