Greșeala imensă pe care o fac numeroase gospodine atunci când prepară checul împiedică desertul să iasă pufos. Metoda corectă de preparare este extrem de simplă și nu necesită prea mult efort sau prea mult timp suplimentar petrecut în bucătărie.
Checul se numără printre cele mai ușoare și rapide deserturi posibile și poate fi deosebit de pufos și gustos, dacă sunt respectate unele reguli de bază, atât în privința ingredientelor folosite, cât și în privința metodei de preparare.
Ingredientele necesare pentru a obține un chec pufos sunt puține, ieftine, și se găsesc în aproape orice magazin alimentar. Desertul are nevoie de o cantitate egală de făină și de zahăr. Mai exact, de câte 400 de grame din fiecare.
Alte ingrediente necesare pentru a obține un chec pufos sunt: șapte linguri de ulei, șapte linguri de apă, șapte ouă, una sau două linguri de cacao, un plic de praf de copt și unul de zahăr vanilat.
Greșeala pe care o fac gospodinele în prepararea checului este legată de felul în care adaugă zahărul în compoziție. Modul corect, pentru a obține cel mai bun chec, este următorul: se pregătește un sirop din zahăr și apă, într-o cratiță mică, pe aragaz.
După separarea albușurilor de gălbenușuri, albușurile se bat spumă. Apoi, se adaugă siropul de zahăr în acestea, împreună cu praful de copt, două-trei linguri de făină și zahărul vanilat. Se amestecă foarte bine, până la omogenizare.
În cele din urmă, se toarnă aluatul de chec pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Se dă la copt, la temperatura de 180 de grade, până când se rumenește bine, iar scobitoarea introdusă în mijlocul lui iese curată, doar cu câteva firimituri.
Checul pregătit în acest fel iese foarte pufos și se potrivește de minune la micul dejun sau ca gustare ori desert, simplu sau lângă o cană cu lapte cald sau ceai, ori lângă o ceașcă cu cafea neagră sau cu lapte, după preferința fiecăruia.