Greșeala fatală pe care o fac cei cu centrale termice de apartament. Toți românii trebuie să știe asta

Andreea Bisinicu 20.12.2020, 15:58
Greșeala fatală pe care o fac cei cu centrale termice de apartament. Toți românii trebuie să știe asta

Greșeala fatală pe care o fac cei cu centrale termice de apartament. Toți românii trebuie să știe asta. A venit sezonul rece și, chiar dacă cei mai mulți dintre români se confruntă cu problema frigului chiar și în interiorul propriilor cămine, deoarece nu au apă caldă și căldură, cei care au centrale termice montate în apartament trebuie să verifice asta, pentru a nu se trezi cu probleme ulterior.

Greșeala fatală pe care o fac cei cu centrale termice de apartament

Greșeala fatală pe care o fac cei cu centrale termice de apartament. Se întâmplă în România anului 2020. În timp ce foarte mulți bucureșteni se plâng de lipsa căldurii și a apei calde în diverse sectoare din Capitală, cei mai norocoși dintre români sunt cei care au centrale temice montate în apartamente și se bucură de o atmosferă plăcută în interiorul căminului. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția asupra centralelor termice și spun că există anumite probleme cu care proprietarii se pot confrunta, în special în sezonul rece.

Chiar dacă ai centrală termică de apartament, riscul de a apărea anumite defecțiune este destul de ridicat pe timp de iarnă. Tot ce trebuie să faci este să faci o verificare temeinică. Asta e greșeala pe care o face majoritatea românilor. Pe lângă faptul că trebuie făcută verificare o dată la doi ani și reviziile anuale de rutină, o dată pe an trebuie curățate coșurile de fum sau sistemele de evacuare, dacă e cazul. Astfel, poți evita scurgerile de gaze sau acumularea lor în locuință. Mediul poate deveni foarte toxic și până la o tragedie nu mai e decât un pas.

Cum se verifica centralele termice de apartament
Cum se verifica centralele termice de apartament

Cum verifici centrala termică de apartament

Ce trebuie să verifici la centrala termică din apartament? În primul rând, este indicat să verifici presiunea din instalație, să fie stabilită la o valoare cuprinsă între 1,5 bar – 2 bar, fiind recomandată ca măsură de prevenire a presiunii mult prea ridicate. În al doilea rând, nu uita să iei în vedere robineții cu cap termostat care pot îmbunătăți și corecta diferențele de termperatură. Dacă diferențele sunt mult prea mari, între camerele din același apartament sau casă, se pot instala astfel de robineți.

În al treilea rând, verifică câte grade sunt afară. Diferențele dintre temperaturile de afară și cele din interiorul casei nu trebuie să fie foarte mari. De exemplu, dacă afară sunt temperaturi minus 0 grade, nu pune termostatul la 30 de grade în casă. Alege calea de mijloc și setează temperatura din interios să ajungă la 22-23 de grade. În al patrulea rând, centralele termice de apartament trebuie verificate și trecute printr-o revizie o dată la doi ani, pentru a fi siguri că este totul în regulă și că nu vei întâmpina problemele pe viitor.

Dacă centrala se oprește brusc, reseteaz-o din butonul de la unitatea de bază și apoi reglează temperatura cu ajutorul termostatului. Când apa din centrală depășește temperatura stabilită și crește prea mult, tot ce trebuie să faci este să scoți apa fierbinte din calorifere, cu ajutorul unei șurubelnițe și unui ibric, care să conțină excesul de apă.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe