Greșeala care distruge gustul piureului de cartofi. De asta nu iese pufos și se întărește repede

Stan Filon 18.11.2022, 15:25
Greșeala care distruge gustul piureului de cartofi. De asta nu iese pufos și se întărește repede

Piureul de cartofi pare un preparat banal, pe care toată lumea îl poate face. Realitatea este că acesta are nevoie de ceva atenție și dăruire, iar cele mai multe gospodine fac greșeli capitale atunci când prepară piureul, iar rezultatele se văd la final, când preparatul nostru este la kilometri distanță de ceea ce mâncăm la restaurant sau la vreo prietenă care chiar se pricepe la bucătărie.

Greșeala care distruge gustul piureului de cartofi

Așadar, pentru a avea un piure delicios pe masă, pe care chiar și copiii să-l adore, trebuie să știm exact ce greșeli trebuie să evităm, pentru ca preparatul nostru să fie unul de o calitate superioară. Iată care sunt principalele greșeli pe care le fac multe gospodine:

Pentru a avea un piure deosebit, în primul rând trebuie s alegem cartofii potriviți pentru asta. Nu multe gospodine știu, dar cel mai bun piure se face din cartofi albi. Nu roșii, nu dulci, nu cartofi noi, ci albi.

Greseala care distruge gustul piurelui de cartofi
Greseala care distruge gustul piurelui de cartofi

Atenție la cum tăiați cartofii

O altă greșeală pe care o fac multe gospodine intervine atunci când taie inegal cartofii. Bucățelele de cartofi trebuie să fie aproximativ la fel, pentru ca acestea să se fiarbă aproape la fel. Dacă vom tăia unele bucăți mai mari, iar altele mai mici, cele mari nu se vor fierbe bine, pe cele mici se vor fierbe prea mult.

O altă greșeală apărută frecvent ține de timpul de fierbere al cartofului. Multe gospodine tind să lase cartofii la fiert prea mult, iar aceștia devin făinoși.

O altă greșeală majoră este modul în care mărunțim cartofii. Foarte multe gospodine grăbite folosesc pentru pisarea cartofilor mixerul sau robotul de bucătărie. Piureul va ieși delicios doar dacă îl vom pasa manual, deoarece cartofii conțin amidon și atunci când sunt amestecați excesiv aceștia se îngroaşă şi capătă o consistenţă lipicioasă.

Și tu folosești mixerul?

Amesteci prea repede cartofii cu celelalte ingrediente, poate chiar cu mixerul? Ei bine, ai aflat de ce nu îți iese bun piureul! Piureul de cartofi iese perfect doar dacă, atunci când încorporezi untul, smântâna sau laptele, amesteci încet până se combină totul.

Trebuie reținut faptul că untul sau smântâna rece face piureul unul de o calitate inferioară. Atât untul, cât și smântâna trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a fi adăugate, ceea ce ajută la absorbirea lor rapidă de către cartofii fierbinţi.

Niciodată nu trebuie să punem lapte în exces, asta dacă nu cumva vrem să transformăm piureul într-o supă cremă de cartofi. Piureul nostru trebuie să aibă sare. Mâncarea fără sare nu are gust, așadar dacă nu există o restricție impusă de un medic specialist, atunci folosiți sarea! Doar ținând cont de sfaturile de mai sus vă veți delecta cu un piure delicat, aerat și foarte gustos.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...