Grecii îi răsplătesc pe pompierii români care îi ajută la stingerea incendiilor. Ce vor primi aceștia de la statul elen

Stan Filon 11.08.2021, 16:36
Grecii îi răsplătesc pe pompierii români care îi ajută la stingerea incendiilor. Ce vor primi aceștia de la statul elen

Pompierii români sunt elogiați de presa din Grecia pentru felul eroic în care se luptă cu incendiile apărute în insulele elene. Românii sunt lăudați de oamenii de rând, dar și de către autorități, care s-au gândit acum să-i răsplătească cumva pe eroii din România.

Grecii îi răsplătesc pe pompierii români veniți să ajute la stingerea incendiilor de pădure

Municipalitatea din Thassos s-a gândit cum să-i răsplătească pe pompierii români care își riscă viața pentru stingerea incendiilor din Grecia, așa că au găsit o soluție: cazare gratuită timp de două zile în grecia, în sezonul de anul viitor!

”Municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociația Hoteliers Thassos și Federația Camerelor, oferă pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor forestiere din statul elen, cazare gratuită timp de două zile în vara anului următor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Municipalității din Thassos.

Grecii ii rasplatesc pe pompierii romani veniti sa ajute la stingerea incendiilor de padure
Grecii ii rasplatesc pe pompierii romani veniti sa ajute la stingerea incendiilor de padure

”Par că sunt de pe altă planetă”

”Mulțumesc întregului departament de pompieri și tuturor pompierilor pentru eforturile continue și de mai multe zile de a stinge incendiile și de a proteja zonele sensibile. Mulțumim în mod special forțelor din alte țări care ajută și de aceea încercam să contribuim”, a transmis și primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pe aceeași pagină de Facebook.

Grecia a fost lovită de foarte multe focare de incendii, iar oamenii pun pe seama caniculei izbucnirea flăcărilor, deși iau în calcul și faptul că acestea ar fi putut fi puse de o mână criminală. Foarte multe locuințe au fost făcute scrum de incendiile de vegetație, iar mii de turiști au fost evacuați din calea flăcărilor.

Grecia a mobilizat armata pentru a se lupta cu flăcările, însă nu a fost suficient. State precum Franța, Egipt, Elveția și Spania au trimis avioane care să sprijine eforturile de stingere a incendiilor, însă și România și-a oferit ajutorul. 108 pompieri români sunt plecați de câteva zile în Grecia unde ajută la stingerea incendiilor cu ajutorul a 6 mașini de intervenție, două cisterne și o dronă.

Presa din Grecia aduce elogii pompierilor români, care sunt adevărați profesioniști. Publicaţia greacă fimes.gr laudă intervenţia pompierilor români din insula grecească Evia. ”Pompierii români care au venit în ţara noastră să întărească efectivele anti-incendiu şi să lupte cu flăcările par că sunt de pe altă planetă”, spune presa elenă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...