Gospodinele istețe spală întotdeauna hainele cu apă rece. Vei regreta că nu ai făcut știut și tu efectele acestui truc

Anca Manolica 21.10.2022, 14:20
Gospodinele istețe spală întotdeauna hainele cu apă rece. Vei regreta că nu ai făcut știut și tu efectele acestui truc

Când vine vorba de spălarea hainelor, există o mulțime de mituri. Oamenii cred că trebuie să folosească apă fierbinte pentru a-și curăța hainele. Acest lucru nu este adevărat! De fapt, spălarea hainelor în apă rece poate fi mai eficientă decât înmuierea lor în apă fierbinte. Iată doar câteva dintre motive.

De ce ar trebui să speli hainele cu apă rece

Atunci când alegem programul de spălare și temperatura apei la mașina de spălat, trebuie să ținem cont, mai ales, de ce haine urmează să spălăm. Din fericire, mașinile de spălat din zilele noastre vin cu o mulțime de funcții dintre care putem alege, atunci când punem rufe la spălat.

De la programe speciale pentru rufe delicate, pentru materiale din bumbac, până la programe pentru perdele sau încălțăminte, cu siguranță vei găsi o modalitate potrivită pentru a curăța orice tip de țesătură. Dar, mai important decât alegerea programului este setarea corectă a temperaturii de spălare.

Spălarea cu apă rece poate fi de fapt mai eficientă decât cea în apă caldă sau fierbinte. Aceasta din urmă poate fixa petele în țesătură, ceea ce le face mai greu de îndepărtat. Apa rece este, de asemenea, mai blândă cu țesătura, ceea ce înseamnă că este mai puțin probabil să deterioreze hainele. De altfel, petele dificile precum cele de iarbă, de mâncare sau chiar de sânge se elimină mai repede cu apă mai rece.

De ce ar trebui să speli hainele cu apă rece
De ce ar trebui să speli hainele cu apă rece

Vei economisi mai mult la factura de energie

Spălarea în apă rece te poate ajuta și să economisești bani. Asta pentru că, după cum bine știm cu toții, mașina de spălat este unul dintre electrocasnicele care consumă cel mai mult curent din casă, folosind multă energie în procesul de încălzire a apei, nu și la spălarea propriu-zisă. De fapt, 90% din energia pe care o folosesc mașinile de spălat este pentru a încălzi apa.

Așadar, spălarea hainelor în apă rece este o modalitate excelentă de a economisi bani, de a îți păstra hainele frumoase mai mult timp și de a fi mai prietenoși cu mediul înconjurător. Desigur, aici nu vorbim despre anumite excepții, cum ar fi lenjeriile de pat, prosoapele, hainele pentru bebeluși și, în general, orice articol pe care vrem să îl sterilizăm. Acestea, desigur, vor fi spălate la temperaturi ridicate, de aproximativ 60 de grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...