Google reinventează căutarea și ”împrumută” de la TikTok: așa înțelegi mai bine ce cauți

Gabriel Peneș 29.09.2022, 11:54
Google reinventează căutarea și ”împrumută” de la TikTok: așa înțelegi mai bine ce cauți

Google reinventează căutarea și ”împrumută” de la TikTok. Gigantul american încearcă să lupte cu supremația rețelei de socializare deținută de chinezi și ia de la aceasta unele opțiuni. Google vrea să simplifice căutările utilizatorilor săi și să le ofere rezultate mai bine „țintite”, punând accent mai pronunțat și pe rezultatele video.

Google reinventează căutarea și ”împrumută” de la TikTok

Google, ca și alți giganți consacrați în social-media, luptă din răsputeri cu creșterea uriașă pe care TikTok a înregistrat-o în ultima perioadă. Așa se face că, deși chinezii, care dețin și TikTok, sunt mai degrabă renumiți pentru că „împrumută” tot felul de inovații ale altora, dându-le o „față” chinezească, acum s-a întors roata.

Conform engadget.com, Google vrea să reinventeze sistemul de căutare luând elemente ce deja sunt existente pe TikTok. De exemplu, peste doar câteva luni, își va părea mai ușor să găsești un răspuns al unei întrebări pe care ai pus-o în căsuța de căutare de pe Google. Ba chiar s-ar putea ca să-l primești înainte de a scrie tot textul căutării, pentru că Google îți va oferi variante de răspunsuri după un sistem asemănător celor de corecție automată sau de text anticipativ. Scopul va fi acela de a oferi utilizatorilor un acces mai rapid și mai relevant la rezultatele căutărilor.

Așa înțelegi mai bine ce cauți

Tot în legătură cu rezultatul căutărilor, Google va pune un accent mai mare pe cele cu conținut video, inclusiv mai multe clipuri verticale, lucru ce va diversifica tipurile de rezultate. Vei vedea, de asemenea, clipuri video cu subiecte asemănătoare când vei scrolla. Dacă vei căuta un oraș, de exemplu, rezultatul va fi însoțit cu video-uri, fotografii, indicații pentru a ajunge acolo, starea vremii și alte informații de călătorie legate de acesta. În plus, rezultatele căutării pot conține și clipuri postate de utilizatori care au fost deja în orașul respectiv.

Va fi mai simplu să afli ceva despre un subiect, trecând de la un răspuns la altul, iar Google vrea să înțeleagă și mai bine felul în care caută oamenii lucrurile ce-i interesează. Vei putea descoperi, de exemplu, o localitate sau o țară unde vei dori să mergi, rezultatul fiind însoțit inclusiv de clipuri cu muzica tradițională din zona respectivă. Vei putea, de asemenea, adăuga ori șterge rezultatele pe subiectele asemănătoare legate de ceea ce te interesează și le vei păstra doar pe cele dorite. În principiu, Google vrea să simplifice, dar, în același timp, să ofere utilizatorilor săi o experiență mai interesantă și mai vastă atunci când folosesc motorul de căutare.

 

 

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....