Gogoşi cu bicarbonat, un dulce de post căruia nu poţi să îi rezişti. E cea mai simplă reţetă

Iancu Andreea 06.06.2021, 16:14
Gogoşi cu bicarbonat, un dulce de post căruia nu poţi să îi rezişti. E cea mai simplă reţetă

Pentru zilele de weekend, când nu știi ce preparat dulce să pregătești, poți alege o rețetă simplă de gogoși cu bicarbonat, fără drojdie, pe care le poți savura inclusiv în zilele de post. Aceasta se prepară ușor și rapid, fără a fi nevoie de prea multe ingrediente. Gustul este la fel de bun ca și în cazul rețetei clasice de gogoși, astfel că desertul va dispărea rapid din farfurie. Adaugă puțin gem sau cremă de ciocolată și vei obține o savoare aparte.

Cum prepari gogoși cu bicarbonat

Fie că te numeri printre cei care obișnuiesc să țină post și în restul perioadei anului, nu doar în timpul posturilor importante, ori ai o alimentație bazată pe plante, trebuie să încerci rețeta de gogoși cu bicarbonat. Dincolo de ingredientele care elimină laptele și ouăle din listă, aceste gogoși sunt o alternativă pentru momentele în care nu ai drojdie în casă. Potolește-ți pofta de dulce cu acest desert savuros și simplu de preparat. Desertul este extrem de simplu de pregătit, motiv pentru care sunt ideale pentru serile cu prietenii. Cu siguranță îți vei impresiona invitații cu acest dulce.

Cum prepari gogoși cu bicarbonat, de post
Rețeta de gogoși cu bicarbonat

Ingrediente:

  • 200 g margarină
  • 240 ml lapte de soia
  • 3 linguri ulei
  • 550 g făină
  • 300 g zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
  • un praf sare

Mod de preparare:

Începe prin a topi margarina cu laptele de soia, într-o cratiță. Separat, amestecă făina, zahărul, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. La următorul pas, toarnă ingredientele lichide peste cele uscate și ai grijă să le omogenizezi bine. În final vei obține un aluat lipicios. Pentru a modela gogoșile ai nevoie de 1-2 lingurițe de compoziție și întinde-o pe o suprafață pe care ai presărat puțină făină în prealabil. Poți pune o linguriță de dulceață sau gem la interior, ori cremă de cacao.

Strânge apoi marginile aluatului în jurul umpluturii, astfel încât acestea să se lipească bine. Ai grijă ca ele să nu se dezlipească în momentul în care le așezi în tigaie, la prăjit. Prăjește gogoșile în baie de ulei timp de câteva secunde, asigurându-te că ambele părți sunt rumenite bine, până când gogoșile capătă acea culoare aurie. Pentru a evita excesul de ulei, scoate gogoșile pe un șervețel și lasă-le să se odinească puțin. Poți presăra zahăr pudră deasupra la final pentru un plus de aspect. Acestea se pot servi ca atare sau alături de un sos de ciocolată, ori cu gem sau dulceață, după preferințe.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...