Glumă proastă făcută de un cioban din Maramureş. A sunat la 112 spunând că a fost muşcat de urs. Ce au descoperit medicii

Badea Violeta, Mihai Cheleș 30.07.2021, 20:04
Glumă proastă făcută de un cioban din Maramureş. A sunat la 112 spunând că a fost muşcat de urs. Ce au descoperit medicii

Glumă proastă făcută de un cioban din Maramureş. Bărbatul a sunat la 112 spunând că a fost muşcat de urs, dar totul s-a dovedit a fi doar o alarmă falsă! Iată ce au descoperit medicii. Aceștia au rămas șocați de ceea ce au găsit la fața locului!

Glumă proastă făcută de un cioban din Maramureş

Un cioban din Maramureș a sunat la 112 că a fost atacat de urs, iar salvatorii s-au mobilizat și s-au deplasat la fața locului. După ce l-au găsit pe bărbat, echipajul a constat că totul a fost doar o glumă proastă. Ciobanul se afla sub stare de ebrietate și prezenta zgârieturi, cel mai probabil provocate de la o căzătură.

„Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș a ajuns in zona menționată de cioban. Acesta a fost găsit și prezenta zgârieturi, probabil provocate de căzături, fiind sub influența alcoolului”, se arată într-un comunicat transmis de Salvamont Maramureș, pe Facebook.

Gluma proasta facuta de un cioban din Maramures
Gluma proasta facuta de un cioban din Maramures

Ciobanul s-a ales cu o amendă

Bărbatul a ajuns pe mâna polițiștilor care l-au identificat și s-a ales cu o amendă pentru gluma proastă pe care a făcut-o. Cadrele medicale de pe ambulanță l-au consultat și datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra

„Poliţia şi Jandarmeria i-au verificat identitatea. I-a fost verificată starea de sănătate de colegii de la Ambulanţa Maramureş şi datorită faptului că nu prezenta probleme medicale a fost dus la stâna unde lucra, de echipa Salvamont, tocmai pentru a nu îl expune unor potenţiale viitoare probleme”, se mai arată în comunicatul transmis de Salvamont Maramureș.

Ce au descoperit medicii

Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș, a oferit câteva detalii legate de situația în care se afla,de fapt, ciobanul care a apelat servicul 112 și a spus că a fost atacta de un urs. Bărbatul ar fi alertat autoritățile spunând că este agresat și mușcat de urs, dar ceea ce au găsit la fața locului a fost cu totul altceva.

„În urma unui apel la 22:10, am fost alertați și ni s-a transmis că în zona Boriște – Izvoare e un cioban atacat, agresat, mușcat de urs. Ne-am deplasat la fața locului cu echipa de prim-răspuns. Am făcut joncțiunea cu celelalte agenții în zona Izvoare și am urcat spre Vârful Igniș.

Când am ajuns, omul era pe marginea drumului, susținea că a fost atacat de un urs, mușcat, că a fost agresat, că s-a apărat, că a avut un câine lângă el, dar ce am descoperit la fața locului era cu totul altceva. Starea în care se afla nu-i permitea să fie extrem de coerent.

Ca la orice apel venit prin 112, ne deplasăm și ne facem datoria. Astfel de cazuri sunt mai rare, dar trebuie să le tratăm pe toate ca fiind adevărate. Nu ne permitem să facem supoziții, să gândim altceva decât ceea ce ni se transmite prin 112”, a declarat Dan Benga la Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe