Glasgow Rangers, clubul perfect pentru Ianis Hagi. Cine îl elogiază pe internaționalul român

Glasgow Rangers, clubul perfect pentru Ianis Hagi. Cine îl elogiază pe internaționalul român

Ianis Hagi pare a-și fi revenit după începutul modest de sezon în Scoția. Chiar dacă echipa sa era pe primul loc, internaționalul român staționa la „zero” la capitolul goluri și pase decisive. Situația s-a schimbat, Ianis a marcat, iar la ultimul meci a oferit două assist-uri, care i-au adus multe elogii. S-a ajuns până acolo încât să se spună că Rangers e clubul perfect pentru Ianis Hagi.

Ianis Hagi, de la critici dure la „omul meciului”

Evoluția din partida cu Dundee United, i-a făcut pe jurnaliștii de la BBC să-l declare pe Ianis Hagi „omul meciului”. Hagi jr. a fost integralist în Glasgow Rangers – Dundee United 4-0 și a oferit două pase decisive. Ianis Hagi a fost apreciat chiar dacă nu a înscris. A avut cifre excelente cu Dundee: o acuratețe a pselor de 80 la sută, 66 de atingeri de balon, două assist-uri și trei pase cheie.

„Poate că nu a înscris, dar a defilat prin meci. A fost implicat în construcția a trei goluri și și-a dovedit clasa pe tot parcursul jocului”, au scris britanicii, fascinați de evoluția internaționalului român.

„Ce joc a reușit echipa! O nouă partidă. Încă trei puncte. Din nou fără gol primit.” a fost mesajul lui Ianis Hagi.

Steven Gerrard e mulțumit de prestația lui Ianis Hagi: „E clubul perfect pentru el”

Prestația lui Ianis Hagi din meciul cu Dundee United l-a mulțumit pe managerul Steven Gerrard, cel care la un moment dat a decis să nu-l mai utilizeze de la început pe mijlocașul român și l-a ținut pe bancă până spre finalul întâlnirii cu Kilmarnock.

„Am fost chiar mulțumit cu Hagi în weekend. El cu siguranță e aproape de cea mai bună formă a sa, ceea ce e grozav.

Când ești un jucător tânăr crescând și evoluând, trebuie să progresezi pentru a avea consistență și asta va fi provocarea lui. De asta Rangers e clubul perfect pentru el”, a spus Steven Gerrard.

După șapte etape din actualul sezon, Glasgow Rangers e pe primul loc în Scoția, cu 19 puncte. Echipa lui Ianis Hagi e singura fără gol primit în sezonul 2020-2021 și e foarte aproape de doborârea unui record mondial. De altfel, Rangers a bătut un record vechi de 114 ani, deținut de rivala Celtic, care a avut în 1906 o serie de șase meciuri fără să primească gol. A fost bătut și recordul lui Chelsea din 2005, iar acum stă să pice și recordul Barcelonei, care a reușit opt victorii consecutive fără gol primit în 2014. Recordul european aparține aparține celor de la Ajax, care au bifat nouă succese consecutive fără să primească gol, în sezonul 1994/1995. Însă o echipă din afara Europei deține recordul spre care tinde și Glasgow Rangers: formația tunisiană Esperance a avut zece victorii consecutive fără gol primit.

Glasgow Rangers va disputa următorul meci de campionat duminică, 20 septembrie, de la ora 14:00, cu Hibernian, în deplasare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI