Gigi Becali, veste tristă primită înainte de meciul de la Botoșani. Omul de afaceri este bun de plată

Andrei Cezar 16.07.2021, 11:01
Gigi Becali, veste tristă primită înainte de meciul de la Botoșani. Omul de afaceri este bun de plată

FC Botoșani și FCSB au remizat 0-0 în primul meci din noul sezon al Ligii 1. Elevii lui Dinu Todoran au avut mai multe ocazii de a marca,printre care și un penalty ratat. De partea cealaltă, botoșănenii se pot lăuda doar cu două ocazii importante, dar cu un punct smuls cu sacrificiu. Înainte de partida de pe Stadionul Municipal, Gigi Becali a primit o veste cum nu se putea mai proastă. El a fost sancționat de Comisia de Disciplină a FRF pentru declarații jignitoare la adresa arbitrilor.

Gigi Becali, veste tristă primită înainte de meciul de la Botoșani. Omul de afaceri este bun de plată

O singură dată a mai remizat FCSB la Botoșani în ultimii șapte ani. Este vorba de partida din 29 februarie 2020, atunci când cele două echipe au terminat la egalitate 2-2. În restul meciurilor din deplasare cu echipa din Moldova, roș-albaștrii au reușit să se impună.

Joi seara s-a scris o nouă filă din istoria confruntărilor dintre cele două echipe. FC Botoșani a reușit să smulgă un punct important echipei antrenate de Dinu Todoran, fără să primească gol. FCSB s-a aflat la timonă pe întreaga durată a partidei. A avut o bară în prima repriză și un penalty ratat în ce-a de doua, la un fault evident în careu al lui  Șeroni asupra lui Octavian Popescu.

Tănase, golgheterul campionatului trecut, a executat slab lovitura de la 11 metri, iar Pap a apărat. În plus, roș albaștrii au mai avut alte câteva situații de a înscrie, de care însă nu au reușit să profite.

De partea cealaltă, botoșănenii au avut și ei două situații de a marca pe întreaga durată a meciului, prin noul venit Kage și Ogenda, însă nici ei nu au reușit să își fructifice șansele.

Tanase, dupa ratarea penalty-ului din meciul cu FC Botoșani
Tanase, dupa ratarea penalty-ului din meciul cu FC Botoșani

20.000 de lei amendă pentru declarații jignitoare

Înainte de semi-eșecul cu FC Botoșani, Gigi Becali a primit o altă veste proastă. El a fost sancționat de Comisia de Disciplină de la Federația Română de Fotbal cu 10.000 de lei pentru declarațiile considerate jignitoare pe care le-a făcut pe finalul sezonului trecut la adresa arbitrilor.

Admite cererea formulată de reclamanta Comisia Centrala a Arbitrilor împotriva pârâtului Becali George. În baza art. 52.2.b si art. 52.4 cu aplicarea art. 12, 14 Bis și 15 din RD, pârâtul Becali George se sancționează cu penalitate sportivă de 10.000 lei”, se arată în comunicatul transmis pe FRF.ro.

”Ținta” preferată a lui Becali a fost Istvan Kovacs. Patronul roș-albaștrilor a lansat mai multe atacuri la adresa arbitrului pe motiv că ar avantaja CFR Cluj. Atacurile lui Gigi Becali au fost considerate de multe ori ca având o tentă xenofobă. Comisia Centrală a Arbitrilor l-a reclamat pe Becali la FRF, iar Comisia de disciplină a dat verdictul.

Fiind considerat recidivist în acest caz, iar potrivit regulamentului amenda se dublează în situații asemănătoare, Gigi Becali va trebui să plătească în cele din urmă o amendă de 20.000 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe