Gigi Becali și FCSB, la un pas să piardă un proces cu Primăria Capitalei. Care este suma pe care o solicită instituția condusă de Nicușor Dan

Sorin Barbu 23.02.2022, 10:32
Gigi Becali și FCSB, la un pas să piardă un proces cu Primăria Capitalei. Care este suma pe care o solicită instituția condusă de Nicușor Dan

FCSB a pierdut „meciul de deschidere” cu Primăria Capitalei într-un proces de un milion de lei. Dacă decizia rămâne neschimbată și la recurs, clubul patronat de Gigi Becali trebuie să achite banii. Este vorba de un litigiu legat de partidele pe care FCSB le dispută pe „Arena Națională”.

FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei

FCSB este clubul care a închiriat cel mai mult „Arena Națională” și în consecință a plătit cei mai mulți bani. Stadionul a găzduit și unele meciuri de fotbal ale primei reprezentative de fotbal și ale formațiilor Dinamo și Rapid, și tot aici s-au disputat partide internaționale, dar au fost găzduite și alte evenimente. FCSB a fost însă principalul client în această afacere.

Deși a plătit cei mai mulți bani, clubul condus de Gigi Becali are și cea mai mare datorie pentru „Arena Națională”. Cum este posibil așa ceva? În vara anului 2017, Primăria Capitalei a schimbat gazonul stadionului. Gigi Becali s-a înțeles cu Gabriela Firea, edilul orașului în acel an și fina omului de afaceri, să contribuie cu 200.000 de euro la această operațiune.

Vrei să vezi meciurile de la EURO 2020 ce se dispută pe Arena Națională? Iată regulile ce trebuie respectate

„O să punem câte 200.000 de euro eu și Primăria ca să schimbăm terenul. Suma cu care contribuie FCSB va fi scăzută ulterior din chiria pe care ar trebui s-o achităm”, spunea Gigi Becali la vremea respectivă.

După ce a plătit această sumă, FCSB a încercat să-și recupereze banii și nu a mai plătit chiria pentru 15 partide, disputate pe „Arena Națională”. Primăria condusă de Nicușor Dan a dat în judecată clubul FCSB, iar anul trecut a reușit să câștige, susține gsp.ro.

În ianuarie 2022, instanțele de judecată au respins apelul, înaintat de gruparea patronată de Gigi Becali, iar dacă decizia nu se schimbă la recurs, FCSB trebuie să plătească banii. Este vorba de suma de 878.380,73 lei, la care se adaugă penalități de 41.495,17 lei și restanțe la plata utilităților de 137.093,39 lei. În total se ajunge la o datorie de 1.056.969 de lei.

FCSB a încercat de multe ori să închirieze și alte stadioane din București, în momentele în care nu a putut să intre pe Arena Națională, din cauza lucrărilor de întreținere sau a unor evenimente organizate aici, dar nu a primit răspunsuri favorabile. În Ghencea nu este de acord CSA Steaua, proprietarul stadionului, iar la „Arcul de Triumf” se dispută doar partide de rugby.

Urmăriți Impact.ro și pe