Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare. Ce au decis judecătorii, e acuzat de fraudă

Badea Violeta 23.03.2023, 22:37
Gigi Becali riscă să ajungă din nou la închisoare. Ce au decis judecătorii, e acuzat de fraudă

Noi probleme cu justiția pentru Gigi Becali. Patronul echipei de fotbal FCSB riscă să ajungă, din nou, în spatele gratiilor dacă va fi găsit vinovat de fraudă la vot în stare de recidivă. Magistrații au dispus joi, 23 martie, în camera preliminară, începerea judecării latifundiarului din Pipera, după ce în 2018 ar fi participat la referendumul pentru familie.

Gigi Becali se întoarce în închisoare? Probleme mari pentru patronul FCSB

Veste proastă pentru Gigi Becali. În cursul zile de astăzi, Judecătoria Buftea a dispus începerea procesului în care afaceristul din Pipera este acuzat de fraudă la vot. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să se întoarcă după gratii.

Conform informațiilor din dosar, rechizitoriul şi probele adunate de procurori sunt valide, așa că instanța a dat undă verde începerii procesului.

„Judecătoria Buftea a respina cererile şi excepţiile invocate de către inculpatul BECALI GEORGE, ca neîntemeiate. În baza art. 346 alin. (1) şi (2 )C. proc. pen. constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6639/P/2018 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea privind pe inculpatul BECALI GEORGE, trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot, în stare de recidivă, prev. de art. 387 alin. 1 lit. a C.p., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.p.., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul BECALI GEORGE. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 23.03.2023.”, se menționează în dispozitivul instanţei.

Citește și Un fotbalist de la FCSB a început să plângă după ce a auzit ce spune Gigi Becali despre el. „Nu ai cum, te afectează”!

Ce si-a imprimat Gigi Becali pe toate hainele. Semnul special cu care se afiseaza omul de afaceri
Gigi Becali s-ar putea intoarce dupa gratii

Câți ani de închisoare riscă Gigi Becali

Dosarul lui Gigi Becali a ajuns în instanță în prima lună a acestui an. Patronul celor de la FCSB este acuzat de fraudă la vot. Potrivit legii, această infracțiune se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Gigi Becali a avut și în trecut probleme cu legea. Acesta a fost arestat în dosarul „Valiza”, cel privind schimbul de terenuri cu MApN şi dosarul sechestrării hoţilor care i-au furat autoturismul.

A stat 3 ani şi 6 luni după gratii, apoi a fost eliberat condiționat în 2015. Însă, afaceristul a primit o serie de interdicții, printre care și dreptul la vot. De aceasta nu a ținut cont. În 2018, patronul FCSB a mers să-și exprime votul la referendumul pentru familie, iar acum are mari probleme.

Citește și Gigi Becali, surprins cu ochii în lacrimi. Moment sensibil pe muntele Athos, la înmormântarea părintelui Iulian!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...