Război între Gigi Becali și primarul Nicușor Dan pentru un milion de lei. „El nu poate, mă, săracul”/ „Administraţia se face cu acte şi contracte”

Sorin Barbu 23.02.2022, 12:11

Gigi Becali a ripostat rapid, după ce s-a aflat că FCSB a pierdut procesul cu Primăria Capitalei. Omul de afaceri a anunțat că va face recurs și l-a atacat dur pe edilul Nicușor Dan. Miza conflictului este suma de aproximativ un milion de lei. Primarul general spune că ALPAB va începe executarea.

Gigi Becali, ripostă pentru Nicușor Dan în procesul de un milion de lei

FCSB a pierdut primele două „episoade” din procesul cu Primăria Capitalei. Instanța a considerat că gruparea condusă de Gigi Becali trebuie să plătească aproape un milion de lei pentru 15 partide pe care le-a disputat pe Arena Națională.

Povestea este din anul 2017 când Primăria era condusă de Gabriela Firea. Specialiștii au decis că trebuie schimbat urgent gazonul de pe stadion și Gigi Becali a contribuit cu 200.000 de euro la această operațiune. FCSB ar fi trebuit să fie scutită de plata chiriei pentru 15 partide, pentru a-și recupera acești bani. Așa spunea înțelegerea de la acea vreme.

Doar că Primăria Capitalei s-a adresat instanței și a primit o decizie favorabilă în vara anului trecut, iar în luna ianuarie a acestui an judecătorii au respins apelul înaintat de FCSB.

Gigi Becali s-a enervat când a auzit verdictul și l-a ironizat pe primarul general al Capitalei.

„Nu avem, mă, bani datorați! Noi am convenit cu Primăria și am zis «Uite, dăm bani pentru gazon și scădem din chirie». Nu aveau bani de gazon.  Și acum nu vor să se mai țină de cuvânt!

Ce să vorbești, mă? Ce să vorbești? El, săracul, Dan… Nici nu vreau să mai fac păcat. Ce să facem? Săracul Dan, el nu știe, săracul. El nu trebuie lăsat acolo! Trebuie să se ducă acolo unde poate el. Ce știe el? El nu poate, mă, săracul. Nu poate. Lumea care l-a pus a greșit. El nu poate. Nu vedeți că nu poate? El nu poate! ”, a declarat Gigi Becali.

Patronul FCSB speră ca lucrurile să nu rămână așa, iar instanța să-i dea dreptate.

„O să facem recurs. Nu se face recurs? Facem și vedem ce zice Instanța. Avem dreptul la recurs. Și gata. Vom respecta ce zice Instanța. Dacă judecătorul zice să plătim, vom plăti. Ce să facem? Mai poți face ceva? E drept, nu e drept, dacă judecătorul zice să plătim, noroc și la revedere. Plătim!”, a declarat Gigi Becali pentru Gazeta Sporturilor.

„Hotărârea prin care ALPAB, administraţie a municipalităţii bucureştene, trebuie să primească 1 milion de lei de la FCSB pentru utilizarea Arenei Naţionale a rămas definitivă şi va fi executată de ALPAB.

FCSB pretinde că au existat înţelegeri între municipalitate şi FCSB pentru compensarea acestor sume cu lucrări la gazon, dar astfel de înţelegeri, dacă le-a făcut cineva în trecut, nu au implicat juridic ALPAB. Administraţia se face cu acte şi contracte, nu cu vorbe”, a scris Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Nicusor Dan promite ca iarna aceasta va fi un pic mai bine
 

Instanța a decis că FCSB trebuie să achite suma de 878.380,73 lei, la care se adaugă penalități de 41.495,17 lei și restanțe la plata utilităților de 137.093,39 lei. În total se ajunge la o datorie de 1.056.969 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe