Gigi Becali continuă lupta împotriva pandemiei. „Am plătit 120.000 de pastile de antidot din Rusia”. Ce urmează să facă cu medicamentul

Redacția IMPACT 02.04.2020, 22:12
Gigi Becali continuă lupta împotriva pandemiei. „Am plătit 120.000 de pastile de antidot din Rusia”. Ce urmează să facă cu medicamentul

Gigi Becali continuă lupta împotriva pandemiei de COVID-19 pentru că își dorește să ajute în demersurile autorităților de combatere a cazurilor tot mai frecvente de îmbolnăvire. Patronul FCSB a anunțat că va face o nouă donație.

Gigi Becali, o nouă donație pentru Institutul „Matei Balș” din București

În contextul acestor vremuri de criză pe care România, dar și întreaga lume le traversează în urma răspândirii coronavirusului, Gigi Becali a recurs la încă un un gest de mărinimie poate mult așteptat de unii sau intuit de alții. Pandemia resimțită și la nivelul României l-a făcut pe Gigi Becali să se solidarizeze cu suferințele cetățenilor. Latifundiarul din Pipera continuă să sprijine sistemul medical din România. De această dată, patronul FCSB a anunțat că a cumpărat un medicament din Rusia, pe care l-a donat la Institutului „Matei Balș”, din Capitală.

Institutul Matei Balș din Capitală va mai primi încă o donație din partea lui Gigi Becali. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea
Institutul Matei Balș din Capitală va mai primi încă o donație din partea lui Gigi Becali. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

„Am plătit 120.000 de pastile de antidot din Rusia și nu le puteam primi dacă nu primeam astăzi aprobarea de la minister. Acum am primit aprobarea. Pastilele vin din Rusia, le-am plătit, trebuie să ajungă 120.000 de pastile de antidot. Un medicament. Le-am plătit.

Acest medicament nu este acreditat de Uniunea Europeană, dar poate fi adus. Eu fac totul gratuit. Am luat medicamentul și îl dau gratuit la Matei Balș. Ei distribuie mai departe unde e nevoie. Cu toată averea mea eu vreau să ajut oameni”, a precizat Gigi Becali, la România TV.

Cu două zile în urmă, finanțatorul FCSB anunțat la Digi Sport că a achiziționat mai multe teste pentru coronavirus, care se vor realiza în cadrul clinicii sale.

„La clinica mea se fac teste de coronavirus. Am luat și 2.000 de teste, pentru început”, spunea Gigi Becali, care de-a lungul crizei a ajutat mai multe spitale, din Caracal, Craiova și Pitești, care nu aveau suficiente echipamente medicale”, a mai spus omul de afaceri, potrivit aceleiași surse.

Pandemia în cifre

Situația actuală privind răspândirea noului coronavirus indică faptul că 2.738 de români au fost diagnosticați cu acest virus, în vreme ce alte 115 persoane și-au pierdut viața. 267 de persoane au fost vindecate, după ce au intrat în contact cu COVID-19.

Creșterea numărului de cazuri de îmbolnăviri în România a determinat o suspendare forțată, dar temporară a multor business-uri și companii. Situația din punct de vedere economic este una destul de instabilă în prezent și afectează numeroase arii de activitate, de la industrie și manufactură și până la marketing, artă și entertainment.

Urmăriți Impact.ro și pe