FCSB dă marea lovitură pe piața transferurilor? Vrea cel mai important om de la CFR Cluj

Andrei Cezar, Alexandru Teodorescu 23.07.2021, 15:53

FCSB a câștigat manșa tur din turul 2 al UEFA Conference League, împotriva kazahilor de la Shakhter Karagandy (1-0), însă defensiva rămâne marea problemă a echipei antrenate de Dinu Todoran. Roș-albaștrii sunt în tratative cu jucătorul care a câștigat patru titluri cu CFR Cluj.

FCSB dă marea lovitură pe piața transferurilor? Vrea cel mai important om de la CFR Cluj

În ultimele sezoane, apărarea a fost punctul nevralgic al echipei roș-albastre. FCSB are în prezent în lot doar trei fundași centrali: Iulian Cristea, George Miron și Stipe Vucur. Tot pe aceeași poziție mai poate evolua și Alexandru Crețu, al cărui post de bază este cel de mijlocaș central.

După aducerea lui Andrei Dumiter de la Sepsi, jucător cu profil ofensiv, Gigi Becali își dorește să facă încă o mutare. Latifundiarul din Pipera vrea să transfere un fundaș central, om de bază al CFR-ului în ultimele 4 sezoane. Este vorba de Paulo Vinicius, fotbalist ajuns la 36 de ani.

Echipa din Gruia nu i-a mai prelungit contractul în această vară, așa că stopper-ul a plecat acasă în Brazilia. Ar fi un jucător excelent de pe urma căruia FCSB ar putea să câștige și la capitolul faze fixe. De la venirea la CFR Cluj, Vinius a înscris în fiecare sezon cel puțin de două ori cu capul. Are un număr de 12 goluri marcate în acest fel, din 2017 și până în prezent, dar și 3 reușite din acțiuni și faze simple.

FCSB doreste sa il transfere pe Paulo Vinicius
FCSB doreste sa il transfere pe Paulo Vinicius

Vinicius: ”Nu vreau să spun mai multe, e mai bine așa”

Paulo Vinicius a declarat la sfârșitul lunii iunie că este posibil să se întoarcă în România și să mai evolueze cel puțin un sezon.

„Cred că mai joc un an sau doi. Sunt acasă, în Brazilia, mă pregătesc aici și aștept să văd ce spune impresarul meu. Sunt oferte din România, din Portugalia …”, a declarat Paulo Vinicius, pentru ProSport.

Întrebat dacă FCSB l-a ofertat, brazilianul nu a vrut nici să confirme, nici să infirme. Însă a dat de întețeles că discuții între el și gruparea roș-albastră au existat.

Nu știu nimic. Am văzut că s-a vorbit în presa din România. Eu nu știu, nu vreau să spun mai multe. E mai bine. Șanse foarte mari să mă întorc. Sunt profesionist. Voi vedea ce ofertă e bună pentru mine.”, a mai declarat fundașul brazilian.

Gigi Becali a fost sfătuit să îl transfere pe Vinicius încă de acum doi ani, în contextul în care FCSB a suferit destul de mult în ultimele sezoane în apărare.

”Eu i-am spus lui Gigi Becali de un an de zile să-l ia pe Vinicius de la CFR Cluj! Se putea discuta cu impresarul sau ori cu cineva de la CFR, are totuşi 35 de ani. Ar fi fost o soluţie pentru FCSB. Au avut şi ei, CFR Cluj, momente mai proaste şi se puteau dispensa de el”, a spus Valeriu Răchită, în octombrie 2020.

Urmăriți Impact.ro și pe