Gigi Becali a luat foc după a aflat că trebuie să-i plătească 300.000 de euro lui Valeriu Iftime. „Crezi că eu mi-am luat banii?!”

Sorin Barbu 17.02.2022, 14:43

Este război între doi dintre cei mai puternici finanțatori din Liga 1. Gigi Becali și Valeriu Iftime au făcut multe afaceri bune, dar acum au prilej de gâlceavă. Se ceartă pe o parte din banii din transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray. Patronul lui FC Botoșani a câștigat prima rundă, la Comisia de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF , dar patronul FCSB nu este deloc de acord cu această decizie.

Gigi Becali, bun de plată pentru transferul lui Moruțan

Gigi Becali și Valeriu Iftime au făcut multe afaceri de milioane. Ultima a fost transferul lui Malcom Edjouma de la FC Botoșani la FCSB care a costat 330.000, plus împrumutul până în vară al fundașului Denis Haruț. Acolo nu au fost probleme, iar banii au ajuns la timp.

Conflictul a pornit după ce Olimpiu Moruțan a fost transferat de Galatasaray. Valeriu Iftime și-a trecut în contract că mai rămâne cu nouă procente, așa că acum susține că are de primit mai bine de 300.000 de euro.

Comisia de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF i-a dat dreptate și a stabilit că FC Botoșani trebuie să primească 279.000 de euro plus TVA, dar și 41.789 de euro, fără TVA, pentru contribuția de solidaritate la formarea fotbalistului.

Cine il vrea pe Olimpiu Morutan. Fotbalistul a impresionat cluburi mari

Conducătorii FCSB nu au fost de acord cu această soluție și au înaintat apel. Gigi Becali a explicat de ce nu vrea să dea banii. Galatasaray nu s-a achitat de contract, în plus suma i se pare mult prea mare.

„Da, am pierdut, dar eu mi-am văzut banii de la turci? Nu am văzut niciun ban. Oricum, suma pe care trebuie să le-o dăm celor de la FC Botoșani consider că e prea mare și vom face apel. Vali Argăseală deja s-a ocupat de depunerea actelor. Nu doresc să mai fac alte comentarii pe subiectul ăsta”, a spus Gigi Becali, în ProSport.

„Dacă eram oameni serioși, ne opream din drumul ăsta prostesc. Ne organizam și plăteam și nu ne mai judecam ca proștii”, a spus și Valeriu Iftime.

FCSB l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray cu 3.500.000 de euro și mai are de primit încă 600.000 de euro, după ce fotbalistul a jucat în 15 partide la formația din Turcia.

 

 

Urmăriți Impact.ro și pe