Gigantul care investește 1,4 miliarde de euro într-un oraş din România. Vor fi mii de locuri de muncă

Ana-Maria Tudor 28.06.2023, 11:16
Gigantul care investește 1,4 miliarde de euro într-un oraş din România. Vor fi mii de locuri de muncă

Galați va oferi aproximativ 8.000 de oportunități de angajare pentru muncitorii din zonă. În acest sens, o nouă fabrică specializată în construcția bateriilor destinate mașinilor electrice va fi construită în oraș de către compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE), care va investi în acest proiect suma de 1,4 miliarde de euro.

O investiție de 1,4 miliarde de euro

Anunțul oficial privind această investiție a fost făcut într-un eveniment desfășurat marți la Primăria din Ninove, Belgia. La acest eveniment au participat reprezentanți ai companiei ABEE, precum și înalți oficiali, printre care prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, directorul general din cadrul Comisiei Europene, Joaquim Nunes de Almeida, ministrul Economiei din România, Ștefan Radu Oprea, primarul localității Ninove, Tania De Jonge, europarlamentarul Dan Nica și primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și-a exprimat entuziasmul cu privire la semnarea unuia dintre cele mai mari proiecte comune dintre România și Belgia. El a declarat că orașul Galați devine tot mai atractiv pentru investitori, iar investiția de 1,4 miliarde de euro este rezultatul unor eforturi considerabile depuse în ultima perioadă.

„Orașul nostru a devenit tot mai atractiv pentru investitori. Sunt încântat că am participat astăzi, alături de o importantă delegație din România, la semnarea unuia dintre cele mai mari proiecte comune ale țării noastre cu Belgia. Este o investiție majoră, de 1.4 miliarde de euro, pentru realizarea căreia s-a muncit destul de mult în ultima perioadă și care necesită eforturi și mai mari pentru a fi implementată. Nu a fost ușor să aducem acest proiect la Galați pentru că a trebuit să îndeplinim mai multe cereri, dar afirm cu satisfacție că, ajungând în acest punct al proiectului, orașul nostru și întreaga comunitate din sud-estul României vor avea foarte mult de câștigat.”, a spus Ionuț Pucheanu, primarul din municipiul Galați.

Se dorește ca Galațiul să devină o poartă strategică în estul Uniunii Europene

Primarul a mai precizat că prin intermediul acestei investiții considerabile, Galațiul se afirmă pe harta economică a regiunii și se apropie tot mai mult de obiectivele sale de a deveni o poartă strategică în estul Uniunii Europene. Ridicarea fabricii de baterii pentru mașini electrice va genera noi locuri de muncă, fiind așteptate cu interes de forța de muncă bine pregătită din zonă.

„Și prin această importantă investiție, Galaţiul este pe harta economică a regiunii, fiind tot mai aproape de obiectivele sale, acelea de a fi ca o poartă strategică în estul Uniunii Europene. Prin ridicarea fabricii de baterii pentru mașinile electrice vor fi create locuri de muncă pe care forța de lucru din zonă, bine pregătită, le aștepta cu interes. Le mulțumesc reprezentanților companiei ABEE, oficialilor belgieni și români, domnului europarlamentar Dan Nica și domnului consilier de stat Florin Spătaru. În acest fel, Galaţiul devine un reper important în domeniul fabricării bateriilor electrice la nivel internațional”, a mai declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Compania ABEE va implementa în România proiectul Romvolt, care constă în construirea unei fabrici de producție a celulelor destinate bateriilor utilizate în mașinile electrice.

 

Urmăriți Impact.ro și pe