Dan Șucu, mutare importantă la Rapid București. Cine este acum acționar majoritar la club

Ana-Maria Tudor 12.06.2023, 15:08
Dan Șucu, mutare importantă la Rapid București. Cine este acum acționar majoritar la club

Dan Șucu, un om de afaceri importat, a achiziționat pachetul de acțiuni majoritar de 70% la clubul de fotbal Rapid.

În urma unei majorări a capitalului social al societății la 50 de milioane de lei, Victor Angelescu va deține în continuare 30% din acțiuni, potrivit informațiilor furnizate de site-ul echipei giuleștene.

Dan Șucu este acționar majoritar la Rapid

Acționarii clubului FC Rapid au luat decizia de a majora capitalul social al clubului, adăugând încă 24 de milioane de lei la investiție, potrivit digisport.ro. Prin această decizie, valoarea totală a capitalului social al clubului ajunge la 50 de milioane de lei. Această majorare a capitalului social va fi realizată prin contribuții în proporții diferite, ceea ce va conduce la o nouă structură a acționariatului: Dan Șucu va deține 70% din acțiuni, în timp ce Victor Angelescu va deține 30%.

Acționarul Rapidului, Dan Șucu, discurs terifiant după incidentele cu Cristi Săpunaru de la Craiova. „Tragem lucrurile în derizoriu, un jucător de-ai noștri putea să-și ia un cuțit în burtă”

Dan Șucu a făcut declarații în care a menționat că în viitorul apropiat se vor face investiții semnificative în club, deoarece obiectivul FC Rapid este să se claseze mereu pe podium.

„Începând cu sezonul 2023-2024 al SuperLigii, și toți anii care vor urma după, Rapid va lupta pentru a fi totdeauna pe podium, și poate chiar pentru a câștigă campionatul. Ca acționari, am promis suporterilor că vom face tot ce depinde de noi pentru a realiza acest deziderat. Mai sunt, însă, cel puțin alte cinci echipe care au aceeaşi ambiție. Investesc deja mult și devin din ce în ce mai puternice. De fapt, întreaga Superligă își ridică standardul de competitivitate, iar acest lucru ne obligă și pe noi să fim mai agresivi din punct de vedere financiar.” a spus Șucu, conform digisport.ro.

Acționarul majoritar al FC Rapid, a anunțat că în acest an și în următorii doi ani se vor face investiții considerabile în club, depășind sumele inițial planificate. Scopul acestor investiții asigurând echipei șanse reale în lupta pentru câștigarea titlului de campioană a României.

Dan Șucu va investi suplimentar

Acționarii FC Rapid au ajuns la o înțelegere cu privire la susținerea financiară a clubului. Dan Șucu, acționarul majoritar, a declarat că în situația în care nevoile financiare ale clubului depășesc posibilitățile unuia dintre acționari, celălalt va investi sume suplimentare. Prioritatea principală este avansarea rapidă a clubului, iar în următorii trei ani, Dan Șucu se va angaja să facă investiții suplimentare față de partenerul său, Victor Angelescu. Banii suplimentari necesari pentru atingerea performanțelor dorite vor fi puși la dispoziția clubului.

„La Rapid, orice promisiune este și va fi respectată, iar noi, ca acționari, suntem obligați să dăm un exemplu. Ne așteptăm ca toți colegii și partenerii noștri să aibă exact aceeaşi dedicare în respectarea promisiunilor lor”, a declarat Dan Șucu, noul acționar majoritar al FC Rapid, potrivit sursei menționate anterior.

Urmăriți Impact.ro și pe