Gică Popescu îi demolează pe jucătorii naționalei. „Una dintre cele mai triste seri ale fotbalului românesc”

Sorin Barbu 15.06.2022, 00:04

Naționala lui Edi Iordănescu a fost din nou umilită, de data aceasta pe stadionul din Giulești, în duelul cu Muntenegru, din Liga Națiunilor. Tricolorii au fost învinși cu 3-0, iar fanii s-au înfuriat și le-au cerut conducătorilor Federație Române de Fotbal și selecționerului să-și dea demisia și să plece acasă.

Gică Popescu, dezamăgit de jucătorii naționalei

Naționala suferă la fiecare meci cu Edi Iordănescu pe bancă. Fanii au venit la stadion, deși Bucureștiul a fost lovit de o furtună foarte puternică, în speranța că „tricolorii” își vor lua revanșa după rușinea din meciul tur când au pierdut cu 2-0.

A fost însă o nouă umilință, iar eșecul a fost mai categoric și mai usturător. Defensiva noastră s-a făcut de râs și l-a lăsat pe Mugosa, un atacant care de patru ani joacă în Coreea de Sud, să marcheze de trei ori. Vlad Chiricheș a greșit din nou.

„Nu aş vrea să îl pun la zid pe Vlad Chiricheş. Nu a prins o formă foarte bună, a greşit la multe goluri, dar nu e doar vina lui. E greu să emiţi pretenţii când nu trimiţi două şuturi pe spaţiul porţii! Echipa noastră nu poate mai mult, ăsta este adevărul”, a spus Gică Popescu.

Și naționala noastră a avut câteva ocazii. Răzvan Marin a șutat frumos, portarul a respins în transversală, mingea a ajuns la Ștefănescu, dar jucătorul lui Sepsi nu a reușit să trimită înscrie. George Pușcaș a trimis mingea în plasă, dar reușita lui a fost anulată de asistent care a văzut un ofsaid.

„Este una dintre cele mai triste seri ale fotbalului românesc. Am fost învinşi de o echipă din Liga a 3-a. Am pierdut fără drept de apel în faţa celor din Muntenegru. Nu am arătat nimic. Am avut foarte puţine ocazii. E o seară pe care întreg fotbalul românesc o va uita cu greu.

Este o seară exact ca vremea de afară, tristă, una dintre cele mai triste. Am fost învinși acasă de o echipă de categoria a treia. Dacă în tur am fi putut spune că nu meritau victoria, azi am pierdut fără drept de apel.

Mai trist e că nu am arătat nimic, nu am avut șut pe poartă. Ne-am creat puține ocazii. Ne-au fost superiori și din punct de vedere al agresivității. E o seară pe care o vom uita cu greu! Nouă ne lipsește atitudinea! Am remarcat o fază în care fundașul lor central se lupta cu 3 de-ai noștri.

La 0-2, remarcam că România era o echipă blazată. Jucătorii așteptau finalul meciului, parcă voiau deja să meargă în vacanță. E greu să faci rezultate cu o asemenea atitudine. Părea o echipă formată din jucători pe finalul carierei, care așteptau finalul meciului, apoi să se retragă din fotbal, a mai declarat Gică Popescu la Prima TV.

Naționala României a pierdut cu 3-0, are trei înfrângeri în cele patru partide din Liga Națiunilor și ocupă ultimul loc în grupă. Edi Iordănescu a condus naționala în șase partide și a înregistrat patru înfrângeri, un rezultat de egalitate și un succes, cu Finlanda pe teren propriu. Echipa noastră a marcat doar un gol în aceste partide.

Programul Grupei 3B din Liga Națiunilor

4 iunie 2022
Finlanda – Bosnia și Herțegovina 1-1
Muntenegru – ROMÂNIA 2-0

7 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA 1-0
Finlanda – Muntenegru 2-0

11 iunie 2022
Muntenegru – Bosnia Herțegovina 1-1
ROMÂNIA – Finlanda 1-0.

14 iunie 2022
Bosnia și Herțegovina – Finlanda 3-2
ROMÂNIA – Muntenegru 0-3

23 septembrie 2022
Bosnia și Herțegovina – Muntenegru 21:45
Finlanda – ROMÂNIA 21:45

26 septembrie 2022
Muntenegru – Finlanda 21:45
ROMÂNIA – Bosnia și Herțegovina 21:45

Urmăriți Impact.ro și pe