Gică Hagi despre postul de selecționar al României: „Am stat două ore și am discutat”

Costin Voicu 25.11.2021, 13:19
Gică Hagi despre postul de selecționar al României: „Am stat două ore și am discutat”

Gheorghe Hagi, antrenorul și managerul tehnic al echipei Fc. Farul Constanța, a fost întrebat de către Răzvan Burleanu, președintele FRF, dacă va vrea  ocupe postul de selectioner al naționaleiAcesta a declarat  a refuzat oferta, oferind mai multe informații contractuale care i-au fost propuse: 500.000 de euro și un bonus consistent pentru fiecare calificare a României la o competiție fie campionat european sau campionat mondial.

Am spus că, dacă sunt acţionar majoritar, nu pot să fiu în altă parte, pentru că ies alte speculaţii. Am stat două ore şi am discutat, dar nu a existat absolut nicio cale care putea să schimbe situaţia asta de până acum. Nu ştiu ce era dacă eram acţionar minoritar, cred  lucrurile stăteau total diferit”, a declarat Hagi, la Digi Sport Special.

Dialogul dintre Hagi și Burleanu

Răzvan Burleanu este președintele Federatiei Romane de Fotbal din 5 martie 2014. Răzvan Burleanu l-a înlocuit în funcție pe Mircea Sandu, cel care a condus acest for timp de 24 de ani. La vârsta de 29 de ani, Burleanu devine cel mai tânăr președinte al FRF.

Gică Hagi, a declarat în conferință de presă, că România are antrenori buni și că Federația ar avea de unde să aleagă pe cineva capabil să îi ia locul lui Mirel Rădoi, actualul selectioner. Tot acesta susține că varianta de a aduce un selectioner străin nu este o idee prea bună, jucătorii  conduși de un antrenor român, fiind o alegere potrivită. Hagi a debutat ca antrenor la echipa națională în anul 2001, fiind primul lui pas spre începerea antrenoratului. Descoperirea tinerelor talente și promovarea lor a dus la succesul clubului de fotbal F.C Viitorul Constanța, actualul Farul Constanța. Creditarea tinerilor antrenori ca Mirel Rădoi (40 de ani) cu o viziunea nouă în materie de antrenorat, tactici și mentalitatea puternică, pot duce România din nou pe culmile succesului de altă dată, idee susținută cu tărie și de “Rege”.

Visul „Regelui” de a antrena națională în viitor

Chiar dacă Hagi a refuzat la momentul actual  ducă națională pe culmile succesului, acesta și-a manifestat dorința de a antrena echipa într-o bună zi.

Un proiect puternic înseamnă să faci o echipă care vrea să câștige. O echipă cu care să te califici la turneele finale. Proiectul nu înseamnă așteptare, trebuie să construim o echipa competitivă și să ne calificăm la EURO 2024. Obiectivul este acela de a construi o echipa mare, dar avem nevoie să ne calificăm la turneele finale. Eu îmi doresc să intru într-un parteneriat cu cineva la Farul, pentru că echipa să devină mai puternică.” a mai declarat Gică Hagi în legătură cu discuția avută cu Burleanu între patru ochi.

Proiectul “Regelui” de a creea o echipă nouă și puternică după fuziunea cluburilor de fotbal F.C Viitorul Constanța și F.C Farul Constanța sub numele de F.C Farul Constanța, îi ocupă tot timpul: “Eu vreau să antrenez o echipa națională sau o echipă de club. Asta e dorința mea. Eu sunt în jurul fotbalului 24/24” a completat acesta. Echipa de pe locul 7, visează la titlul de campioană a României, lucru care nu s-a mai întâmplat din sezonul 2016-2017.

Urmăriți Impact.ro și pe