Gică Hagi, decizie neaşteptată. Ce echipă naţională ar putea prelua “Regele”

Cristian Cojocaru, Ionuț Vieru 22.03.2021, 20:43
Gică Hagi, decizie neaşteptată. Ce echipă naţională ar putea prelua “Regele”

Gică Hagi ar putea lua o decizie neașteptată, după ce a recunoscut că simpatizează foarte mult o națională de peste ocean. Astfel, ”Regele” ne-ar putea face o surpriză în viitorul apropiat, devenind selecționerul locului 22 din ierarhia FIFA.

Gică Hagi aproape de a lua o decizie

”Regele” a afirmat că îi place foarte mult echipa națională a Statelor Unite ale Americii, astfel că, acesta ar putea lua decizia de a deveni selecționerul naționalei SUA. Componența echipei numără jucători foarte bine cotație pe piața europeană. Un exemplu ar fi Giovanni Reyna de la Borrusia Dortmund, care este evaluat la 40 de milioane de ueor.

Potrivit specialiștilor, formația de peste ocean ar putea deveni o forță de nivel mondial în următorii cinci ani, lucru care nu s-a mai întâmplat vreodată în istorie. Dintre jucătorii care ar putea intra pe mâinile ”Regelui” mai pot fi menționați Yunus Musah (18 ani) de la Valencia, Owen Otasowie (20 de ani) de la Wolves, Christian Pulisic (22 de ani) de la Chelsea, Josh Sargent (21 de ani) de la Werder Bremen, Weston McKennie (22 de ani) de la Juventus Torino, Timothy Weah  (21 de ani) de la Lille, Konrad de la Fuente (19 ani) și Sergino Dest (20 de ani) ambii de la Barcelona sau Zack Steffen (25 de ani) de la Manchester City.

După ce Ladislau Boloni a demisionat în 2001, ”Regele” a preluat cârma naționalei României
După ce Ladislau Boloni a demisionat în 2001, ”Regele” a preluat cârma naționalei României

Indiciile care ar putea lăsa de înțeles alegerea ”Regelui”

Deși nu este nimic oficial, sunt mai multe indicii care-i pot trimite pe fanii lui Gică Hagi cu gândul că ar putea deveni selecționerul naționalei SUA. Dintre acestea pot fi amintite:

  • Transferul lui Alexandru Mățan la campioana din MLS, Columbus Crew. Legăturile sale cu fotbalul din State sunt destul de plauzibile;
  • Hagi ar putea reveni în țara care i-a adus faima la nivel mondial. Numele său și-a făcut loc pe peretele legendelor fotbalului în anul 1994, în SUA, la Cupa Mondială din anul respectiv. Golurile spectaculoase i-au adus un loc de cinste în inimile suporterilor din America;
  • Datorită faptului că fiica sa Kira a studiat mai mulți ani la academia de film ”New York Film Academy”, ”Regele” a parcurs de nenumărate ori drumul până în Statele Unite ale Americii;
  • Un alt lucru de avut în vedere este faptul că pe teritoriul SUA, există o mare comunitate de machedoni. Aceștia sunt renumiți pentru tăria cu care își respectă tradițiile și neamul.

Aceasta nu ar fi pentru prima oară când Hagi s-ar afla în postura de selecționer. După ce Ladislau Boloni a demisionat în 2001, ”Regele” a preluat cârma naționalei României. Aceea a fost prima experiență de tehnician pentru Hagi, însă lucrurile nu au decurs tocmai pe măsura așteptărilor, arată Playsport.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI