Gică Hagi dă o nouă lovitură financiară. Câți bani încasează în august, suma e uriașă

Mihnea Tălău 16.08.2023, 17:29
Gică Hagi dă o nouă lovitură financiară. Câți bani încasează în august, suma e uriașă

Farul Constanța, echipa lui Gică Hagi, este campioana României și participantă în cupele europene. Cu toate acestea, Regele a deschis ”taraba” și vinde tot ce se poate. Formația de pe litoral joacă în această seara în Conference League, în Estonia, cu Flora Tallin, pe care a învins-o în meciul tur cu un liniștitor 3-0.

Gică Hagi are ”taraba” deschisă

Gică Hagi deține în momentul de față 90% din acțiunile la echipă, în timp ce 10% se află la Ciprian Marica. Se pare că orice fotbalist constănțean, pentru care se primește o sumă ”corectă”, este de vânzare.

De la începutul noii stagiuni, Adrian Mazilu a semnat cu Brighton (3 milioane de euro), Andrei Borza cu Rapid, iar Denis Alibec, a plecat, chiar ieri, spre Doha. Totuși, Mazilu va rămâne la dispoziția „marinarilor“ până în 2024, în schimb, Borza și Alibec, doi titulari cerți, vor evolua pentru Rapid, respectiv Muaither (Qatar).

Farul a încasat de la Rapid, 800.000 de euro, urmând să primească și 15% dintr-un transfer ulterior al fundașului stânga. În cazul lui Alibec, transferul său în Qatar s-a oficializat, marți seară, aproape de miezul nopții.

Dar totul nu se termină aici, Rapid, mai țintește alți doi titulari de la Farul Constanța, pe mijlocașii Tudor Băluță și Constantin Grameni.

Gigi Becali nu-și mai dorește titlul cu FCSB. Care sunt singurele echipe pe care vrea să le întreacă în campionat

Lovitură financiară dată de Farul Constanța

Până în prezent, Farul a încasat 3,8 milioane de euro prin vânzările cuplului Mazilu – Borza. Pe de altă parte, dacă echipa va ajunge în grupele Conference League, încasările vor fi unele demne de consemnat.

Campioana României a primit deja 550.000 de euro pentru calificarea în turul III preliminar al Conference League. Cum prima manșă cu Flora Tallinn a fost câștigată la pas, scor 3-0, e clar că doar un dezastru poate împiedica trecerea Farului în play-off. Așadar, în caz de calificare în această fază, câștigurile europene ale Farului vor ajunge la 750.000 de euro. Iar „dubla“ cu învinsa confruntării Qarabag (Azerbaidjan) – HJK Helsinki (Finlanda), în play-off, valorează enorm. Mai precis, 2.940.000 de euro pentru calificarea în grupele Conference League.

În cazul unei astfel de performanțe s-ar da lovitura la banii UEFA. În grupe, victoria e răsplătită cu 500.000 de euro, iar egalul cu 166.000. Forul de la Nyon oferă premii și în funcție de clasarea în grupe. Prima poziție asigură un bonus de 650.000 de euro, iar locul 2 valorează 325.000 de euro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...