Giani Kiriță l-a scuipat pe Ciprian Marica. Gestul șocant al fostului fotbalist

Marian Cărăvan 11.06.2020, 15:37

Giani Kiriță a făcut dezvăluiri savuroase despre perioada în care a jucat la Dinamo, într-o discuție purtată cu Robert Niță, pe canalul de YouTube al acestuia.

Cum a ajuns Giani Kiriță să-l scuipe pe Ciprian Marica

Giani Kiriță a ajuns la Dinamo în anul 1997, sub formă de împrumut de la Rocar și a debutat în acel an pe 19 aprilie, într-un meci cu Universitatea Cluj. A semnat apoi un contract cu „câinii roșii”, pentru care a disputat 131 de meciuri între 1997 și 2003, marcând 9 goluri. Giani Kiriță a fost o perioadă și căpitan al echipei din Ștefan cel Mare. Fostul fotbalist are multe amintiri din perioada petrecută la Dinamo, iar în dialogul cu Robert Niță a făcut dezvăluiri savuroase, recunoscând unele dintre „isprăvile” sale la alb-roșii.

Nu au scăpat de rebelul Giani Kiriță, nici Vlăduț Munteanu, nici Ciprian Marica. Dacă lui Munteanu i-a tras o palmă, pe Marica l-a scuipat, pentru că era tupeist.

„Am avut conflicte. M-am și bătut, m-am și scuipat… Lui Vlăduț Munteanu i-am tras o palmă, iar pe restul tinerilor… ăștia… Mitea, Marica, Zicu… ăștia mai tupeiști… Vai de capul meu!… Dacă nu-i scuipam și le băgam alunecări de la genunchi în sus… Erau… M-au dat și afară de la antrenament. Am avut conflicte, îți dai seama”, a spus Giani Kiriță.

„Meciuri” grele cu Jean Vlădoiu

Giani Kiriță a pomenit și întâlnirea cu Jean Vlădoiu, după ce fostul atacant a ajuns la Dinamo. „Charlie” jucase până atunci la Steaua și Rapid și după ce trecuse o perioadă și prin Bundesliga, la FC Koln, s-a reîntors în 1998 în fotbalul românesc, semnând cu Dinamo.

„Eram tânăr când a venit Jean Vlădoiu la Dinamo. El fiind un jucător rău, eu la fel… Știi cum era la antrenament? Nimeni n-avea tupeu să se pună cu el, în schimb Giani era numărul 1. Ne dădeam niște topoare… dar eram frați! Nu să ne omorâm, totul ca la carte. Mi-a zis Mister: opriți-vă că avem meci, vă rog frumos”, și-a amintit Giani Kiriță.

Fostul fotbalist regretă nivelul scăzut al fotbalului actual, care nu poate fi comparat cu cel din perioada în care el era în activitate.

„Erau atâția jucători foarte buni că ți-era și rușine să zici bună ziua. Din păcate fotbalul din azi a ajuns la un nivel foarte slab, cred că dacă te antrenezi joci lejer, doar din plasament”, spune, cu regret, Kiriță.

Giani Kiriță, 42 de ani, s-a retras din fotbal în urmă cu 8 ani, Academica Clinceni fiind ultima echipă la care a fost legitimat.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe