Gheorghe Hagi se întâlnește cu fanii Farului Constanța pentru a-i convinge să accepte fuziunea cu Viitorul. Care e, de fapt, mărul discordiei

Stan Filon, Anca Manolica 28.05.2021, 13:46
Gheorghe Hagi se întâlnește cu fanii Farului Constanța pentru a-i convinge să accepte fuziunea cu Viitorul. Care e, de fapt, mărul discordiei

Fuziunea dintre Viitorul Constanța și Farul Constanța mai face un pas spre realizare. Gheorghe Hagi urmează să aibă o întâlnire foarte importantă cu fanii lui Farul, pe care trebuie să-i convingă de avantajele unei eventuale fuziuni a celor două echipe.

Gheorghe Hagi se întâlnește cu fanii Farului Constanța pentru a discuta fuziunea

Microbiștii din Constanța sunt nerăbdători să afle dacă fuziunea dintre Viitorul și Farul va fi dusă la bun sfârșit, însă aceasta mai are câțiva pași esențiali de făcut, dar însă este destul de dificil. Lucrurile par destul de greu de urnit, mai ales după ce fanii s-au împărțit în trei tabere: una a celor încântați de „fuziune”, alta a celor care vor impune anumite condiții, iar cea de-a treia care nu acceptă ideea că vor urma să fie conduși de Gheorghe Hagi.

Prin fuziunea cu Viitorul Constanța, Farul ar ”asimila” de fapt clubul lui Gheorghe Hagi, însă fanii nu vor trofee nemuncite, deoarece echipa lui Hagi are în palmares un titlu, o Cupă și o Supercupă a României. Așadar, Gheorghe Hagi urmează să aibă o întrunire cu reprezentanții celor patru galerii de la Farul Constanța: Baricada, Alcoholics, Aria și Fervent. Aici, ”Regele” va spune și el care sunt cerințele sale pentru ca fuziunea să aibă loc, potrivit Playsport.ro.

Gheorghe Hagi se intalneste cu fanii Farului Constanta pentru a discuta fuziunea
Gheorghe Hagi se intalneste cu fanii Farului Constanta, prima sa echipa de club, pentru a discuta fuziunea cu Viitorul Constanta

Greu și din punct de vedere legal

Din punct de vedere legal, nu se poate realiza o fuziune între cele două cluburi, de tipul celor obișnuite, deoarece vorbim despre două cluburi aflate în eșaloane diferite, care ar trebui să facă schimb între ele, din sezonul viitor. Un lucru realizabil doar prin ”artificii” legislative, însă legale.

În momentul de față, clubul se numește ASSC Farul Constanța și folosește domeniul „FC Farul Constanța” cu titlul de împrumut, prin intermediul deținătorului – Ciprian Marica. Dacă vechea entitate s-ar reactiva la nivel european, toate datoriile vechiului club vor trebui achitate, iar acestea se ridică la 1,2 milioane de euro. Gheorghe Hagi încarcă să găsească soluții cu fanii, dar și cu proprietarii clubului din Constnța pentru formarea unei echipe puternice sub același stindard, singurul și unicul – FC Farul Constanța.