Gheorghe Hagi, acuzat de atitudini incorecte de un club din România. „Dezavuăm aceste practici și inginerii”

Gabriel Peneș 06.09.2022, 15:48
Gheorghe Hagi, acuzat de atitudini incorecte de un club din România. „Dezavuăm aceste practici și inginerii”

Gheorghe Hagi, acuzat de atitudini incorecte de un club din România. Managerul și patronul Farului a avut parte de o mare dezamăgire după ce echipa sa a fost învinsă de U. Craiova cu 4-3, după ce a condus cu 3-1. Gruparea constănțeană a ratat, astfel, revenirea pe prima poziție a Superligii. Gheorghe Hagi se confruntă acum cu o altă problemă. Un club din România îl arată cu degetul pentru „practici și inginerii” incorecte în legătură cu transferul unui jucător la Academia Hagi.

Gheorghe Hagi, acuzat de atitudini incorecte de un club din România

Gheorghe Hagi, acuzat de atitudini incorecte de un club din România. „Regele” a trăit o mare dezamăgire după ce echipa sa, Farul, a pierdut în Bănie, contra U. Craiova, cu 3-4, un meci pe care l-a avut la îndemână, conducând chiar și cu 3-1.

„Am greșit în seara asta, la 3-1 nu am mai avut aceeași atitudine, trebuie să jucăm 90 de minute, asta le scriu pe tablă, nu 20-25 de minute. Schimbările fac parte din meci, o dată poți să faci bine, o dată nu. Nici eu nu sunt perfect. Cei care au intrat nu au adus nimic. Echipa pierde, suntem împreună. Nu trebuia să pierdem acest meci, restul nu mă interesează.

Am pierdut într-o manieră care nu trebuia să se întâmple. Cu toții am pierdut, fotbalul e făcut din greșeli, am făcut prea multe din păcate”, a declarat Gică Hagi la Prima Sport.

Gheorghe Hagi, acuzat de atitudini incorecte de un club din România. „Dezavuăm aceste practici și inginerii”
Corvinul Hunedoara activează, la ora actuală, în Liga 3 a campionatului românesc de fotbal

„Dezavuăm aceste practici și inginerii”

Acum, Gheorghe Hagi se confruntă și cu o altă problemă. Clubul din Liga 3, Corvinul Hunedoara, a anunțat că a reziliat unilateral contractul de colaborare cu Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”. Încetarea colaborării cu Academia „Gheorghe Hagi” vine după ce părinții portarului Darius Roman au făcut presiuni ca transferul fotbalistului la echipa lui Gică Hagi să se facă în condițiile impuse de clubul patronat de „Rege”, scrie ProSport. Între Corvinul și Farul exista, din anul 2020, un contract de colaborare.

„Cedarea unor jucători cu potenţial (cum s-a întâmplat recent, în cazul unui junior de 12 ani, la presiunile părinţilor, la clubul FC Farul Constanţa, în condiţii avantajoase doar pentru clubul de primă ligă) nu se va mai face decât dacă beneficiile financiare sunt în concordanță cu investițiile pe care clubul nostru le face în viitorul juniorilor.

Dezavuăm practicile şi ingineriile prin care cooptarea unor juniori de perspectivă sunt avantajoase doar pentru una dintre părţi, folosindu-se anumite strategii de convingere a părinţilor, înainte de a se discuta cu reprezentanţii clubului”, au transmis reprezentanții celor de la FC Corvinul Hunedoara pe site-ul oficial al clubului.

„Nu ne dorim un alt „caz Lobonț””

În plus, aceștia au adăugat că nu-mi mai doresc un alt „caz Lobonț”, în care clubul hunedorean să nu beneficieze în niciun fel de transferul jucătorului. Corvinul a anunțat că renunță, din această cauză, la parteneriatul cu Academia Gheorghe Hagi, dar rămâne deschisă colaborărilor cu alte cluburi.

„Concret, nu ne dorim ca, în viitor, Corvinul să mai treacă printr-un alt «caz Lobonţ», în care să nu beneficieze în niciun fel din transferul jucătorului, având în vedere resursele investite de-a lungul timpului în juniorul aflat în cauză!

Tocmai de aceea, am luat decizia de a denunța, unilateral, parteneriatul pe care îl aveam cu Academia de Fotbal Gheorghe Hagi și care data din 2020, însă, totodată, subliniem că rămânem deschiși oricărei colaborări cu cluburi care își manifestă interesul asupra unui jucător crescut la Hunedoara, atâta vreme cât o eventuală înțelegere va fi benefică, din toate punctele de vedere, și clubului nostru”, se mai scrie în comunicatul clubului.

Cazul „Bogdan Lobonț”, ce datează din anul 2000, de care se aduce aminte în comunicat, a făcut multe valuri în fotbalul românesc, la vremea respectivă Corvinul trebuia să primească 900.000 de euro, după ce portarul a fost transferat de la Rapid la Ajax cu 3 milioane de euro. Cazul a ajuns în instanță și chiar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....