Gesturi de o inconștiență ieșită din comun la sicriul ÎPS Pimen. Ce s-a întâmplat

Diana Radu 21.05.2020, 16:41

Pimen, arhiepiscopul Sucevei și al Rădăuților s-a stins din viață pe 20 mai, după ce a suferit un atac de cord. Trupul neînsuflețit al ierahului a fost depus la Mănăstirea Sfântul Ioan Cel Nou, acolo unde creștinii s-au înghesuit lângă sicriu.

Ce s-a întâmplat la sicriul lui ÎPS Pimen

În spațiul public au ajuns mai multe imagini de la slujba religioasă oficiată la Mănăstirea Sfântul Ioan Cel Nou, care au stârnit un val de reacții. Asta pentru că în imagini se vede cum câțiva credincioși au sărutat sicriu în care se afla trupul neînsuflețit al lui Pimen fără măști de protecție, în condițiile în care ierarhul fusese diagnosticat cu coronavirus.

pimen, sicriu, gesturi incredibile
Ce s-a întâmplat la sicriul lui ÎPS Pimen. Sursă foto: SpyNews

Zeci de enoriași au participat la religioasă organizată în cinstea lui Pimen în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou. La priveghi, mulți dintre aceștia au ignorat măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus și li-au scos măștile de protecție pentru a scăruta sicriul. Printre aceștia s-au numărat și copii. Pentru a evita astfel de situații sicriu a fost delimitat cu un cordon.

Slujba de înmormântarea arhiepiscopului Sucevei și al Rădăuților va fi organizată vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava. Credincioșii sunt așteptați începând cu ora 12:00 să ia parte la înmormântare. Apoi, trupul neînsuflețit al lui Pimen va fi depus în cimitirul Schitului Sihăstria Putnei, acolo unde și-a ridicat, cu ajutorul călugărilor de la schit, un mormânt, la mijlocul anilor 90.

Pe numele său din buletin Vasile Zainea s-a călugărit la Mănăstirea Neamț sub numele de Pimen și a fost profesor la școlile monahale din Mănăstirile Neamț și Secu, apoi la Seminarul Teologic din Mănăstirea Neamț. Înainte de a devenit arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, acesta a slujit ca preot la Mănăstirea Văratec și Schitul Durău, fiind muzeograf și stareț la Mănăstirea Putna, apoi stareț la Mănăstirea “Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”.

Urmăriți Impact.ro și pe