Gestul superb al unui preot din Cluj pentru a-i ajuta pe enoriași. Ce le-a făcut în curtea bisericii

Iancu Andreea 18.05.2020, 13:52

Mersul la biserică este despre credință și găsirea unei liniști sufletești. Preoții au o mare responsabilitate în îndrumarea enoriașilor lor. În vremuri tulburi este nevoie de oameni cu suflet, care să aducă puțină lumină în viețile oamenilor. Un astfel de exemplu este Preotul Ovidiu Martiș din Florești. Acesta a făcut un gest superb, care a ajuns cunoscut și în social media.

Preotul a arătat că în parohia sa se respectă măsurile de distanțare

Părintele Ovidiu Martiș slujește la Parohia ”Sfântul Ioan Iacob Hozevitul”. Acesta a reușit să uimească o țară întreagă prin gestul său. El a găsit o metodă de a asigura distanțarea socială în perioada stării de alertă. Astfel, a pictat în curtea bisericii mai multe fețe zâmbitoare, cu aspect de flori.

Ideea părintelul vine o dată cu instaurarea noilor reguli de distanțare socială impuse de autorități și cu redeschiderea bisericilor. Credincioșii se pot bucura de participarea la slujbă, păstrând distanța și evitând riscul de îmbolnăvire.

Sursă foto - Facebook
Sursă foto – Facebook

Mesajul preotului Mariș îndeamnă la respectarea măsurilor autorităților

Părintele Martiș le-a explicat enoriașilor că este nevoie să respecte măsurile prevăzute de lege, să poarte mască și să păstreze distanța.

Potrivit îndrumărilor autorităților bisericești vom respecta prevederile legale ale stării de alertă. Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră credincioșii noștri, veți purta mască și veți păstra distanța de 1,50 m unul față de celălalt.

Flori și fețe zâmbitoare, în curtea unei biserici din Florești Sursă foto - Facebook
Flori și fețe zâmbitoare, în curtea unei biserici din Florești
Sursă foto – Facebook

În spirit de glumă, părintele îi îndeamnă pe credincioși să își aleagă locul la slujbă pe una dintre florile desenate în curtea bisericii.

În acest semn la intrarea în curtea Bisericii veți fi poftiți la o floricică la alegere, a explicat preotul Marțiș, pe contul de Facebook al Parohiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...