Gestul pe care îl face un jucător al naționalei dacă România se califică la Mondial. Promisiune în premieră

Marian Cărăvan 10.11.2020, 16:48
Gestul pe care îl face un jucător al naționalei dacă România se califică la Mondial. Promisiune în premieră

„Tricolorii” sunt în cantonament la Mogoșoaia și pregătesc ultimele trei meciuri din acest an. Printre ședințele de pregătire, fotbaliștii fac și promisiuni. Unul dintre fotbaliștii convocați acum la națională a mărturisit ce gest ar face dacă România s-ar califica la următorul Campionat Mondial.

Gestul pe care îl face un jucător dacă naționala se califică la Mondial

În așteptarea meciurilor pe care le mai au de disputat în acest an sub tricolor, fotbaliștii convocați de selecționerul Mirel Rădoi fac destăinuiri. O destăinuire ca o promisiune a făcut și vasluianul Vasile Mogoș. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani, cu o singură selecție la echipa națională, în mandatul lui Cosmin Contra (România – Suedia 0-2, în preliminariile EURO 2020), a fost sincer atunci când a fost întrebat care este visul său și ce ar face dacă visul i s-ar îndeplini.

Aflat în cantonamentul tricolorilor, Vasile Mogoș a dezvăluit că visul său este de a reprezenta România la Campionatul Mondial din 2022. Și aici vine promisiunea fotbalistului. Întrebat ce tatuaj și-ar face dacă România ar obține calificarea, Vasile Mogoș a oferit un răspuns ferm, fără nicio ezitare.

„Steagul României pe inimă”, a spus Vasile Mogoș, într-un interviu acordat site-ului oficial al FRF.

Născut la data de 31 octombrie 1992, la Vaslui, Vasile Mogoș este cotat de transfermarkt.com la 480.000 de euro. Cea mai mare cotă de piață, 650.000 de euro, a avut-o la data de 30 decembrie 2019. Mijlocașul s-a transferat pe 24 septembrie 2020 la Chievo Verona, în Serie B.

Vasile Mogos a spus ce tatuaj isi va face daca Romania se califca la Mondialul din 2022
Vasile Mogos a spus ce tatuaj isi va face daca Romania se califca la Mondialul din 2022

Jucătorii convocați de selecționerul Mirel Rădoi pentru meciurile din luna noiembrie

*Portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan/Italia, 72/0), David Lazar (Astra Giurgiu, 0/0), Valentin Cojocaru (FC Viitorul, 0/0);

*Fundași: Cristian Ganea (Aris Salonic, 5/0) Valentin Crețu (FCSB, 0/0), Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 1/0), Iulian Cristea (FCSB, 1/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 11/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 21/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Mario Camora (CFR Cluj, 1/0), Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe 0/0);

*Mijlocași: Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 23/1), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 42/6), Alexandru Băluță (Akademia Puskas/Ungaria, 5/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 4/0), Dan Nistor (Universitatea Craiova, 4/0), Alexandru Albu (UTA Arad, 0/0), Dennis Man (FCSB, 4/1), Florin Tănase (FCSB, 3/0);

*Atacanți: George Pușcaș (Reading/Anglia, 19/7), Denis Alibec (Kayserispor/Turcia, 15/2).

Mihai Bălașa (Universitatea Craiova) a fost înlocuit, în urma unei accidentări, de Bogdan Mitrea (Sepsi OSK Sf. Gheorghe), jucător aflat la prima convocare.

România joacă un amical cu Belarus, pe 11 noiembrie, de la ora 19:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. „Tricolorii” vor disputa apoi două meciuri din Liga Națiunilor: pe 15 noiembrie, ora 21:45, cu Norvegia (pe Arena Națională) și pe 18 noiembrie, ora 21:45, cu Irlanda de Nord (la Belfast).

Urmăriți Impact.ro și pe