Gestul pe care Erdogan l-a „copiat” de la Gigi Becali. Imaginile fac înconjurul lumii

Corina Oprea 28.05.2023, 22:59
Gestul pe care Erdogan l-a „copiat” de la Gigi Becali. Imaginile fac înconjurul lumii

Erdogan a fost surprins într-o ipostază care nu îi aduce deloc cinste. Celebrul președinte al Turciei se pare că nu este departe de Gigi Becali, care a făcut și el gesturi asemănătoare în urmă cu câțiva ani, în timpul alegerilor politice. Șeful de stat turc a scandalizat întreaga lume după ce a fost filmat dând bani votanților.

Erdogan dă bani oamenilor veniți la vot

Erdogan a câștigat și alegerile de anul acesta. Bătălia a fost foarte strânsă între el și Kilicdaroglu, care a stat chiar în urma lui în ceea ce privește rezultatele. Președintele turc și-a anunțat deja victoria și le-a transmis și un mesaj în acest sens tuturor celor care l-au susținut și care îi vor mai fi alături încă cinci ani de acum înainte, până la următoarele alegeri.

„Am încheiat a doua rundă a alegerilor prezidențiale cu favoarea națiunii noastre! Vom conduce țara în următorii cinci ani. Cu voia Domnului, vom merita încrederea voastră.”, a declarat el în fața susținătorilor.

Se pare, însă, că președintele a avut ceva emoții și a stat cu sufletul la gură până la aflare rezultatelor. De teama competiției, a recurs la un gest extrem, asemănător cu cel al lui Becali pe vremea când se afla în aceeași ipostază.

Erdogan a fost surprins în timp ce împărțea bani oamenilor aflați în fața secțiilor de votare. Le-a dat acestora câte 200 de lire, echivalentul a 9 euro, fără să facă declarații în acest sens și fără să pară deranjat de faptul că cei din jur chiar îl filmau.

Imaginile au devenit virale, dar nu se știe dacă este prima dată când liderul turcilor face astfel de gesturi pentru a atrage oamenii de partea lui. Cu toate acestea, Recep Tayyip Erdogan a ieșit, din nou, învingător și se bucură de încă cinci ani de putere în țara pe care o conduce.

Urmăriți Impact.ro și pe