Gestul făcut de un cerșetor în fața polițiștilor din parcarea unui supermarket. Au fost martorii unei „minuni”

Andrei Simion, Dragos Ștefănescu 29.03.2023, 13:02
Gestul făcut de un cerșetor în fața polițiștilor din parcarea unui supermarket. Au fost martorii unei „minuni”

Câțiva polițiști locali din Alba Iulia au fost martorii unei „minuni”, marți după-amiază, în parcarea unui supermarket. Un cerșetor a făcut în fața lor un gest la care cei mai mulți trecători nu s-ar fi așteptat.

Ce „minune” a făcut cerșetorul

Cerșetorul, care se afla într-un cărucior cu rotile în parcarea magazinului Kaufland din Alba Iulia, le-a atras atenția unor polițiști locali, marți, în jurul orei 16:30. Aceștia i-au cerut bărbatului să se ridice din scaun. Atunci a avut loc „minunea”.

„Un cetățean din Republica Moldova în vârstă de 32 de ani a fost prins astăzi în jurul orelor 16.30 apelând la mila publicului în parcarea Kaufland. Mâna întinsă avea și o poveste pentru impresionat, plus că omul era într-un cărucior cu rotile.

Numai că nu avea handicap. Polițiștii locali au observat acest lucru și i-au cerut să se ridice. A făcut-o într-un loc mai retras să nu se facă de rușine. Uite un motiv în plus să nu mai încurajați ne-munca…”, a declarat Marius Ardeleanu, polițist local în cadrul Poliției Locale a Municipiului Alba Iulia, potrivit alba24.ro.

Gestul făcut de un cerșetor în fața polițiștilor din parcarea unui supermarket. Au fost martorii unei „minuni”
Un cerșetor din Alba Iulia pretindea că are nevoie de un scaun cu rotile pentru a primi bani de la trecători

Cerșetoria, o problemă în Alba Iulia

Fenomenul cerșetoriei a ajuns să fie o problemă considerabilă în Alba Iulia, mai ales în zona turistică, dar și în centrele comerciale. Însă, pe lângă localnicii care cerșesc în acest oraș au apărut și cerșetori din alte județe.

Unele persoane sunt transportate din alte județe, în oraș, și își câștigă existența apelând la mila oamenilor, în Alba Iulia, un oraș în care strâng mulți bani, fără să fie deranjați de autorități.

Pe de altă parte, Poliția Locală din Alba Iulia susține că își face treaba. Polițiștii au transmis că au dat aproape 100 de amenzi, într-o perioadă de trei luni, către cei care practică cerșetoria, profitând de mila localnicilor și a turiștilor din oraș.

Compoziție Foto: Tomulescu Narcisa

Urmăriți Impact.ro și pe