Semnul ciudat care a apărut pe crucile unui cimitir din Alba Iulia. Motivul neașteptat pentru care au fost marcate

Badea Violeta 04.11.2022, 22:33
Semnul ciudat care a apărut pe crucile unui cimitir din Alba Iulia. Motivul neașteptat pentru care au fost marcate

Pe crucile unui cimitir din Alba Iulia apare un semn ciudat. Rudele celor trecuți în neființă au rămas șocate când au văzut marcajele respective. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu mormintele? Iată ce a declarat administratorul firmei care gestionează cimitirul, dar și ce au aflat oamenii legii!

Ce a apărut pe crucile unui cimitir din Alba Iulia? Rudele celor decedaţi au rămas fără reacție

Caz mai puțin întâlnit în Alba Iulia! Pe unele cruci din cimitirul municipal a apărut un marcaj portocaliu, iar rudele celor decedați au rămas împietriți.

Ulterior, oamenii legii s-au sesizat, din oficiu, și au deschis o anchetă. Polițiștii au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de morminte.

Între timp, aceștia au găsit și vinovații. Este vorba despre reprezentății societății care administrează cimitirul. Aceștia susțin că au aplicat vopseaua respectivă ca urmare a neachitării de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale.

„Din cele aproximativ 6.000 de morminte, vreo 50 sunt cu taxele neplătite de mai bine de 10 ani sau nu au plătit niciodată, iar multe au dreptul de folosință (de 25 de ani – n. red.) expirat. Aceste locuri trebuie redate în circuit” a declarat Bogdan Ion, administratorul firmei care gestionează cimitirul, pentru Alba24.

Totodată, acesta a precizat că inițial pe mormintele aflate în această situație au fost așezate niște plăcuțe informative, însă problemele nu s-au rezolvat. Ulterior, crucile au fost marcate cu vopsea portocalie, ca o măsură mai vizibilă, luată înainte de Ziua Morților, când oamenii merg la cimitir.

Citește și Doar la asta nu voiai să fim primii în Europa: “cimitirul” de pe străzile din România, reconfirmat!

Cruci insemnate in Alba Iulia
Cruci insemnate in Alba Iulia

Incendiu la un fast-food din Alba Iulia

Un alt eveniment neplăcut a avut loc vineri, 4 noiembrie, în Alba Iulia. Un fast-food a fost cuprins de flăcări. De precizat că acesta este situat la parterul unui bloc de locuințe. La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri.

Până la ajungerea acestora, angajații restaurantului au făcut tot posibilul să stingă focul cu extinctoarele din dotare, însă flacăra era mult prea puternică.

Din fericire, nu a fost necesară evacuarea locatarilor din clădire, focul manifestându-se în interiorul localului, potrivit sursei menționate mai sus. Între timp, incendiul a fost lichidat.

Citește și Incendiu puternic la un centru de colectare din zona Chitila a Capitalei. Arde o suprafață de 1000 mp, s-a emis o avertizare Ro-Alert!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...