Gestul făcut de reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare când a venit la locul tragediei. Angajaților de la Victor Babeș nu le-a venit să creadă

Ana Anitoiu 12.04.2021, 22:13
Gestul făcut de reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare când a venit la locul tragediei. Angajaților de la Victor Babeș nu le-a venit să creadă

Reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare a făcut un gest incredibil atunci când a venit la locul tragediei de la unitatea mobilă de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeș din București. Angajaților nu le-a venit să creadă. Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) a făcut anunțul.

Ce gest a făcut reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare când a venit la locul tragediei

Conform oficialilor de la DSU, reprezentantul firmei care a distribuit ventilatoarele la unitatea mobilă de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeș din București a făcut un gest incredibil. Deși s-a prezentat la fața locului, după ce trei pacienți au murit, acesta a refuzat să intre în unitate. Refuzul lui a venit în ciuda faptului că personalul medical i-a pus la dispoziție un echipament complet de protecție împotriva COVID-19.

”În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, au transmis oficialii de la Departamentul pentru Situații de Urgență.

Gestul facut de reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare cand a venit la locul tragediei. Angajatilor de la Victor Babes nu le-a venit sa creada
Ce gest a facut de reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare cand a venit la locul tragediei de la Victor Babes

Care ar fi fost cauza tragediei de la unitatea mobilă a Spitalului Victor Babeș

Secția mobilă de terapie intensivă a Spitalului Victor Babeș a fost pusă în funcțiune săptămâna trecută. Aceasta funcționa la capacitate maximă în momentul în care s-a produs tragedia. Mai exact, erau internați opt pacienți, dintre care trei au decedat din cauza defecțiunii apărute la instalația de oxigen. Vezi AICI unde au ajuns ceilalți pacienți, în urma tragediei.

Personalul medical a semnalat intrarea în avarie, simultan, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container și a anunțat echipa tehnică a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcționarea corectă a acestor tipuri de echipamente medicale. Una dintre ipotezele pe care anchetatorii le verifică este ca o persoană să fi crescut din greșeală presiunea din instalația de oxigen ce ar fi dus la blocarea ventilatoarelor, potrivit G4Media.ro.

”Verificarea ventilatoarelor în urma avariei a demonstrat ca acestea au înregistrat o creştere a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune. Instalarea şi operaţionalizarea Unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului”, au transmis autoritățile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI