Gestul ciudat al lui Viktor Orban la apariția lui Volodimir Zelenski pentru poza oficială. Doar premierul maghiar a făcut notă discordantă

Beatrice Dumitru 09.02.2023, 20:57
Gestul ciudat al lui Viktor Orban la apariția lui Volodimir Zelenski pentru poza oficială. Doar premierul maghiar a făcut notă discordantă

Președintele Volodimir Zelenski a fost prezent la Bruxelles unde a participat la summit-ul UE, unde s-a aflat și premierul ungar Viktor Orban. Acesta a făcut un gest care a stârnit controverse îm momentul fotografiei de grup cu liderii europeni, atunci când li s-a alăturat și președintele Ucrainei.

Gestul controversat al lui Viktor Orban

Moment istoric la Bruxelles. Volodimir Zelenski a vorbit în Parlamentul European și le-a mulțumit liderilor europeni pentru sprijinul acordat Ucrainei de la începutul războiului și le-a ceurt arme și avioane pentru a rezista în fața forțelor ruse , așa cum a făcut în timpul vizitelor la Londra și Paris.

La încheierea summit-ului, toți liderii statelor membre ale Uniunii Europene s-au așezat pentru o fotografie de grup, dar cel care a atras atenția a fost Viktor Orban, care a făcut un gest controversat atunci când Volodimir Zelenski s-a alăturat oficialilor europeni pentru poză. Acesta a fost întâmpinat cu aplauze de toți, cu excepția premierului ungar. În timp ce președintele ucrainean venea spre grup, Viktor Orban a fost surprins preocupat, ducându-și mâna la nas și uitându-se în podea.

Nici președintele României, Klaus Iohannis, nu a fost surprins aplaudând în momentul în care a apărut Volodimir Zelenski, ținându-și mâinile încrucișate.

Viktor Orban, aliatul lui Vladimir Putin

Viktor Orban, considerat cel mai apropiat aliat al lui Vladimir Putin dintre toți liderii Uniunii Europene, a refuzat să trimită arme în Ucraina și continuă să primească petrol rusesc, deși blocul comunitar a interzis importurile dictând sancțiuni dure împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei.

Lideru de la Budapesta a cerut încetarea sancțiunior împotriva Moscovei, susținând că numai așa inflaţia s-ar înjumătăţi și a anunțat, la afârșitul lunii ianuarie, că Ungaria se va opune şi îşi va exercita dreptul de veto în cazul oricăror măsuri ale Uniunii Europene care ar afecta energia nucleară a Rusiei. Ucraina a cerut statelor blocului comunitar să includă în sancţiuni compania rusă de stat pentru energie nucleară Rosatom.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...