Gestul banal care te ajută să faci economie uriașă la gaze dacă ai centrală termică! Demontăm miturile false despre încălzire pentru ca anul acesta să îți poți reduce factura. Aceste trucuri te vor ajuta foarte mult, mai ales că prețurile au scăpat de sub control.
Odată cu venirea frigului, trebuie să facem față uneia dintre cele mai de temut cheltuieli fixe ale gospodăriei: încălzirea. Pentru a ține această factură sub control nu înseamnă musai să stăm în casă cu haina și eșarfa pe noi. Ne-am propus să demontăm miturile care vă fac factura să urce în loc să scadă și greșelile care vă fac să cheltuiți mai mult.
Toamna a venit, iar iarna ne bate la ușă, așa că mulți români se gândesc cu spaimă la factura pentru căldură. Vă prezentăm câteva secrete pentru a putea face economii importante la încălzire.
Deși este adevărat că atunci când pornim din nou încălzirea vom avea un vârf de consum, pe termen lung, închiderea ei când nu avem nevoie reprezintă o economie remarcabilă. Porniți încălzirea numai în timpul orelor în care vă aflați acasă și opriți-o ori de câte ori veți pleca câteva ore și noaptea, deoarece atunci când sunteți întins și învelit nu este necesară o temperatură prea ridicată. Doar în zonele foarte reci poate fi o economie să ai mereu pornită căldura, scăzând temperatura noaptea sau când ești plecat.
Fiecare grad contează. Scăderea temperaturii cu un grad reprezintă o economie de energie între 7% și 11%. Potrivit unui studiu al Biroului Verde al Universității din Zaragoza, scăderea temperaturii la 16° pe timp de noapte reprezintă o economie de 13% față de ceea ce s-ar întâmpla dacă s-ar menține o temperatură constantă de 20°. Iar dacă o oprești noaptea, economiile sunt și mai mari.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]Oamenii fac adesea greșeala de a seta termostatul la o temperatură foarte ridicată, astfel încât casa să se încălzească cât mai repede posibil. Dar nu este așa. Nu va dura mai puțin timp să se încălzească și singurul lucru pe care îl veți realiza este să creșteți prețul facturii. In plus, pentru a regla consumul, idealul este ca fiecare încăpere din casă să aibă temperatura care este necesară.
Cel mai indicat este să avem amplasate caloriferele sub ferestre, deoarece aerul care poate pătrunde prin ele formează curenți care contribuie la distribuirea căldurii în întreaga cameră.