Gest extrem al unui pacient din Iași. Nu a mai putut suporta boala și a luat o decizie radicală

Badea Violeta 13.04.2022, 14:20
Gest extrem al unui pacient din Iași. Nu a mai putut suporta boala și a luat o decizie radicală

Tragedie într-un spital din Iași. Un pacient care suferea de tuberculoză și-a pus capăt zilelor, chiar în baia spitalului, unde se afla internat. Se pare că bărbatul nu ar mai fi suportat durerile fizice cumplite pe care era nevoit să le îndure din cauza acestei afecțiuni. Iată ce au declarat rudele pacientului, dar și managerul unității sanitare!

Bărbatul se lupta de șapte ani cu tuberculoza

Un bărbat, în vârstă de 61 de ani, s-a sinucis, chiar în baia spitalului din Iași, unde se afla internat de două luni. Potrivit ultimelor informatii, se pare că pacientul ar fi fost găsit fără suflare în jurul orei cinci după-amiază. Cadrele medicale l-au găsit în toaleta Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași.

Precizăm că bărbatul suferea de tuberculoză de mai bine de șapte ani. Acesta ar fi recurs la gestul necugetat imediat după ce a primit vestea că testele pentru această afecțiune au ieșit, din nou, pozitive. Sătul de durerile insuportabile și măcinat de dorul de casă, pacientul a luat decizia de a-și încheia socotelile cu viața.

„Noi am vrut normal să îl luăm azi acasă, dar el era pozitiv. Nu a vrut. Am vrut să îl luăm acasă, dar el nu a vrut. A spus că nu vrea să ne chinuie pe noi sau să ne îmbolnăvească.”, a declarat, vizibil îndurerată, soția bărbatului pentru stirileprotv.ro.

Un pacient care suferea de tuberculoza si-a curmat viata
Un pacient care suferea de tuberculoza si-a curmat viata

Rudele pacientului au presimţit că s-a petrecut ceva rău

După ce a discutat cu bărbatul, soția a luat legătura cu fiul. Ulterior, aceștia au luat decizia de a se deplasa de urgență la unitatea sanitară, presimțind că ceva rău s-a petrecut cu apropiatul lor.

„Băiatul a zis: „Mamă, hai să mergem că s-a întamplat ceva”. Şi am venit. Şi când am venit, poliția era aici, salvarea.”, a mai precizat partenera de viață a pacientului.

Din păcate, rudele bărbatului au ajuns la fața locului prea târziu. Pacientul deja fusese declarat decedat de către cadrele medicale.

„Nu îl credeam în stare să facă aşa ceva. Spunea că „M-am saturat de spital și cu durerea în piept”. Spunea că nu mai pot, nu mai suport.”, a mărturisit o altă rudă a bărbatului.

Reacția managerului Spitalului de Pneumoftiziologie din Iași

Managerul unității spitalicești și-a exprimat regretul profund pentru ceea ce s-a întâmplat cu bărbatul. De asemenea, acesta a precizat că este alături de familia îndoliată. În plus, oficialul spitalului a ținut să atragă atenția asupra acestei boli cumplite.

„Gestul acestui pacient ne-a tulburat și întristat. Suntem alături de familia îndoliată și ne folosim de acest prilej pentru a trage încă o dată un semnal ferm de alarmă asupra poverii tuberculozei și a urmărilor acestei nemiloase boli”, a transmis managerul spitalului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...