Cine a fost pacientul zero covid-19, de fapt. Experţii au greşit persoana

Ioana Bucur 19.11.2021, 19:44
Cine a fost pacientul zero covid-19, de fapt. Experţii au greşit persoana

Cronologia trebuie să fie modificată, susține un raport creat de o echipă de cercetători din Statele Unite ale Americii. Cine a fost pacientul zero Covid-19? Datele arată că experții de la Organizația Mondială a Sănătății au greșit persoana.

De unde a început, de fapt, pandemia Covid-19

Michael Worobey, un cunoscut om de știință american, care lucrează ca expert în evoluția virusurilor la Universitatea din Arizona, susține că raportul inițial întocmit de Organizația Mondială a Sănătății conține erori majore în ceea ce privește cronologia pandemiei.

Specialistul și echipa coordonată de el au strâns și au analizat relatările publice ale primelor cazuri de coronavirus, interviurile cu primii pacienții și articolele din presă. Concluzia lor: pacientul zero Covid-19 nu este „domnul Chin”, un contabil în vârstă de 41 de ani, identificat pe 8 decembrie 2019 și care locuia la mulți kilometri de o piață mare de animale din Wuhan, așa cum a sugerat echipa OMS.

Worobey susține că primul caz cunoscut a fost, de fapt, un vânzător de fructe de mare din deja celebra piață din Wuhan, care s-ar fi îmbolnăvit cu trei zile înainte de „domnul Chin”.

Raportul întocmit de specialistul american a fost publicat în revista Science. El nu este primul care trage un semnal de alarmă cu privire la originea pandemiei. Numeroși oameni de știință de top au semnat o scrisoare deschisă în care critică raportul OMS, care conținea erori și a fost realizat cu ajutorul cercetătorilor chinezi.

Worobey a spus că legăturile vânzătorului cu Huanan Seafood Wholesale Market și analiza legăturilor primilor pacienți din spital cu piața sugerează că pandemia a început acolo.

Cine a fost pacientul zero covid-19, de fapt

Peste 250 de milioane de cazuri de Covid-19

Pe 8 noiembrie 2021, numărul total de cazuri Covid-19 a depăşit luni 250 de milioane, la nivel global.În ultimele trei luni, media contaminărilor înregistrate zilnic a scăzut cu 36%, potrivit analizei, dar virusul încă infectează 50 de milioane de oameni la fiecare 90 de zile.

Experţii în sănătate sunt optimişti că multe naţiuni au depăşit cea mai grea parte a pandemiei, graţie vaccinurilor şi a expunerii naturale, deşi ei avertizează că vremea mai rece şi sărbătorile, prilej de reuniune, ar putea face ca numărul să crească.

„Credem că de acum şi până la finalul lui 2022 este perioada în care vom avea controlul asupra acestui virus, când vom putea reduce semnificativ formele grave de boală şi decesele”, a declarat în urmă cu câteva zile Maria Van Kerkhove, epidemiolog din conducerea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...