George Simion votează Marcel Ciolacu-PSD în plen? Declarația care va înfuria fanii partidului AUR

Ana-Maria Tudor 14.06.2023, 12:13
George Simion votează Marcel Ciolacu-PSD în plen? Declarația care va înfuria fanii partidului AUR

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat (PSD), a subliniat că guvernarea pesediștilor are că obiectiv dezvoltarea prin patriotism economic, prin intermediul investițiilor și producției în România.

Marcel Ciolacu dorește să țină tinerii acasă

Actualul premier a participat la conferința națională cu tema „Tineri Lideri pentru Agricultură”, organizată de Clubul Fermierilor Români.

Participarea sa la acest eveniment a demonstrat interesul său față de sectorul agricol și importanța dialogului cu tinerii fermieri. Politicianul a captat atenția tinerilor, fiind conștient că aceștia nu reprezintă doar potențiali susținători în viitor, ci și parteneri valoroși de dialog.

Pe lângă faptul că îi pot aduce voturi în alegeri, Marcel Ciolacu a dorit să transmită un mesaj constructiv și să ofere sfaturi utile participanților. În plus, acesta le-a vorbit și despre conceptul de patriotism economic, destinat să micșoreze deficitul comercial și să contribuie la ridicarea valorii produselor fabricate în țară.

„Vreau ca astăzi să vă prezint un nou concept pe care-l propun pentru perioada următoare, și anume patriotismul economic, adică să producem, să consumăm cât mai mult romanește. Este extrem de important ca în domeniile în care chiar avem potențial, așa cum este agricultura, statul român să aloce sume importante pentru investiții noi, retehnologizări sau extinderea capacităților existente pentru procesarea materiilor prime. Doar în acest mod vom reuși să reducem deficitul de balanță comercială și vom spori valoarea produselor obținute în România”, a spus Ciolacu.

Candidatul pe care Marcel Ciolacu il vede castigator la Primria Capitalei. „E cel mai bun de departe, nu numai de la PSD, ci de la toate partidele”
 

Premierul a mai menționat că este vremea ca tinerii fermieri să rămână în țară și să ajute la dezvoltarea agriculturii de aici, după ce alte generații au ales să muncească în străinătate, potrivit mediafax.ro.

„Vârsta medie europeană este de 57 de ani, doar 11% din fermierii europeni au sub 40 de ani, ceea ce pune serios problema viitorului sectorului agricol. Pentru a ține pasul cu provocările viitorului, consider că noi avem o șansă pe care nu trebuie să o ratăm. După generații întregi de români care au plecat din țară, a venit momentul potrivit de a ne ține tinerii din agricultură aici, acasă. De aceea, așa cum v-am spus, eu cred cu tărie că tinerii fermieri sunt cheia pentru o agricultură modernă, inovatoare și sustenabilă, cu o singură condiție: să dobândească abilitățile și cunoștințele necesare pentru a integra tehnologia și a implementa practicile agricole eficiente, astfel încât să se reducă impactul negativ asupra mediului și să se optimizeze producția. În felul acesta vom produce sustenabil și performant”, a mai afirmat Marcel Ciolacu, conform mediafax.ro.

Ce a avut de spus George Simion despre această inițiativă

Ei bine, George Simion, liderul Aur, a făcut o declarație care a luat prin surprindere extrem de mulți oameni, având în vedere că el este cunoscut drept unul dintre cei mai mari contestatari ai liderului PSD. Acesta a anunțat că există o posibilitate să voteze guvernul lui Marcel Ciolacu, dacă îndeplinește o condiție.

„Avem o întrebare pentru domnul Ciolacu: la începutul acestor audieri, ce va produce România mai mult, ce ramuri economice se vor dezvolta în ultimul an, e frumos să vorbești când nu ai nimic a spune, e frumos să propui un patriotim economic. Vom crea plus valoare din ce? Dacă răspunde la această întrebare vom reconsidera votul din plen de mâine”, a spus George Simion într-o conferință de presă.

 

Urmăriți Impact.ro și pe